Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Sudbine plešu tango - Mladen Stevanović

    Sudbine plešu tango

    Autor: Mladen Stevanović

    Godina izdanja: 2017

    Broj strana u štampanom izdanju: 200

    Pismo: Ćirilica

    ISBN: 978-86-521-2517-3

    Izdavač: Laguna

    Roman o potisnutim željama i bračnim iluzijama.

    Paralelno prateći izazove sa kojima se suočavaju dva para u savremenom Beogradu i dramatično ukrštajući njihove puteve, Sudbine plešu tango realistično i sa ironijskim otklonom oslikavaju njihove egzistencijalne muke, krizu identiteta i pokušaje da odgovore na pitanja bez čijeg se razrešenja ne mogu izbaviti: da li je brak ropstvo ili utočište, da li razvod oslobađa, jesu li deca izgovor za lažne žrtve, može li se živeti s nedelima iz prošlosti?

    Brak Marije i Bogdana se raspada zato što Bogdan odbija da prihvati promene koje je doneo porodični život, doživljavajući suprugu kao neadekvatnu verziju devojke od pre deset godina. Ogorčen luta između svog doma i posla, koji, iako traći njegovo vreme, znanje i talenat, ipak postaje vrsta utočišta u begu od porodične svakodnevice.

    Veza između Jelene i Miroslava, odocnele ali mladolike studentkinje i vlasnika problematične marketinške agencije, snažna je onoliko koliko i Jelenina sposobnost samozavaravanja koju Miroslavljeva prošlost i želja za brzom zaradom neprekidno iskušavaju.

    I jedna i druga veza opstajaće u varljivoj ravnoteži između licemerja i dužnosti i kukavičluka i rutine sve dok slučaj ne uredi da Bogdan postane heroj dana i TV lice, a Jeleni bukvalno na glavu strovali sav teret potiskivane prošlosti... Baš u vreme priprema za proslavu godišnjice mature koja će nakon dvadeset godina ukrstiti njihove puteve – na način koji će čitaoce podstaknuti na uzbudljivo razmišljanje o prirodi sreće koju je taj susret doneo.

    vidi sve

    Cena digitalnog izdanja

    2,50 / 300,00 RSD

    Uštedite 50%

    Cena digitalnog izdanja

    2,50 / 300,00 RSD

    Uštedite 50%

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija