Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Islam - Maliz Riven

    Islam

    Autor: Maliz Riven

    Prevod: Julija Novačić

    Godina izdanja: 2017

    Broj strana u štampanom izdanju: 248

    Pismo: Latinica

    ISBN: 978-86-521-2615-6

    Izdavač: Laguna

    Šta je zaista islam? Kako je nastala, razvijala se i na koji način danas funkcioniše ova religija? Šta znače pojmovi džihad, šerijat ili vehabije i zašto ih na Zapadu često pogrešno tumače?

    Islam je sve prisutniji u medijima, najčešće u svom ekstremnom, militantnom obliku, što kvari sliku o suštini ove svetske religije jer malo onih koji žive u nemuslimanskim zemljama shvata pravu prirodu islama.

    Sažeti priručnik Maliza Rivena nudi uvid u nastanak, strukturu, običaje i osnove muslimanske vere i odgovara na aktuelna pitanja koja se islamu nameću u vreme globalizacije.

    Autor nam uspešno prikazuje dubinu ove vere, ali objašnjava i razlike između sunita i šiita. Govori o islamu i njegovom značaju u prošlosti, ali ukazuje i na izazove današnjeg vremena, na prava muslimanskih žena, razvitak demokratije i koncept globalizovanog islama. 

    Ovo je knjiga koja pomaže ljudima da bolje razumeju jedni druge i da poštuju pripadnike druge vere.

    O seriji: Sažeti priručnici koje objavljuje Oxford University Press predstavljaju savršen način da se brzo upoznate s određenom temom. Vrhunski autori kombinuju činjenice, analize, perspektive i nove ideje tako da čitaoci lako mogu da steknu jasan uvid u ono što ih interesuje. Serija je poznata širom sveta i s razlogom uživa ogromnu popularnost.

    vidi sve

    Cena digitalnog izdanja

    2,08 / 250,00 RSD

    Uštedite 50%

    Cena digitalnog izdanja

    2,08 / 250,00 RSD

    Uštedite 50%

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija