Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Gala – Dali - Karmen Domingo

    Gala – Dali

    Autorka: Karmen Domingo

    Prevod: Gordana Mihajlović

    Godina izdanja: 2018

    Broj strana u štampanom izdanju: 360

    Pismo: Latinica

    ISBN: 978-86-521-2832-7

    Izdavač: Laguna

    Priča o jedinoj ženi koja je umetničkog genija spasla ludila.

    „Seti se da je jedini dragan koji može da ti slomi srce onaj od kog budeš zavisila... i zato nemoj zavisiti ni od koga, nikad, i bori se da postigneš ono što želiš, da budeš ono što jesi. Da sama biraš svoj put“, bio je to, po rečima same Gale, najbolji savet koji je ikada dobila, i pridržavaće ga se celog života.

    Ovo je priča o Gali Dali, koja je u Evropu stigla iz carske Rusije, a pratio ju je glas da jedino ona ume da izvuče ono najbolje iz muškaraca sa kojim je u vezi. Ta žena je oduvek imala muškarce – mnogo njih, u isto vreme, raznih godina i porekla, prijatelje svojih prijatelja kao i neprijatelja, slikare, pisce, muškarce koji su hteli da postanu glumci, plemiće i pučane, bogate i siromašne – pod svojim nogama, a pre svega u svom krevetu. Žena koja je znala da mora biti udata da bi očuvala svoj ekonomski status, bila ona verna ili neverna svom suprugu. 

    Nakon braka sa neobično senzualnim nadrealističkim pesnikom Polom Elijarom, Gala je postala životna ljubav Salvadora Dalija, deceniju mlađeg od nje. Ona je bila jedina žena koja je umetničkog genija spasla ludila i prerane smrti. Dali i Gala su junaci jedne od najosobenijih i najdugovečnijih ljubavnih priča u istoriji. Ovo je pripovest o njihovoj olujnoj vezi.

    vidi sve

    Cena digitalnog izdanja

    4,17 / 500,00 RSD

    Uštedite 50%

    Cena digitalnog izdanja

    4,17 / 500,00 RSD

    Uštedite 50%

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija