Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Libansko leto - Miomir Petrović

    Libansko leto

    Autor: Miomir Petrović

    Godina izdanja: 2007

    Broj strana u štampanom izdanju: 200

    Pismo: Latinica

    ISBN: 978-86-7436-713-1

    Izdavač: Laguna

    Pisan u formi ispovednog romana, Libansko leto predstavlja energično, odlučno, grubo, ponegde čak drastično štivo u kome se spajaju hronične teme pripovedača Miomira Petrovića (Lisičje ludiloStaklena prašina) – fascinacija Orijentom i Bliskim istokom, istorijom, sudar muslimana i hrišćana–maronita, sunovrat pojedinca u tamne prostore bespoštedne introspekcije... 

    Dramatis locus romana je Bejrut, Liban ali i Levant uopšte. Levant kao mesto sudara raznih religija i kultura, sukoba i konstantne napetosti. To je priča o srpskom arhitekti srednjih godina koji dolazi u Bejrut tragom svog pokojnog oca, takođe arhitekte, koji je veći deo svog radnog veka gradio u Libanu. Glavni junak pokušava da pronađe sopstveni duhovni identitet na prostoru Libana, „predimenzioniranog i radikalizovanog Balkana“, dakle, politički, egzistencijalno i kulturološki večno trusnog područja. 

    Hašiš, alkohol, žega, tragovi rata i ožiljci svakodnevnih nepravdi, galerija pitoresknih likova (Grka, kopta, Jermena, Palestinaca...), ljubav i erotika, posrnuće ali i vitalnost ljudske nade samo su deo pripovedačkog „arsenala“ koji Libansko leto čini beskompromisnom i modernom literaturom.

    vidi sve

    Cena digitalnog izdanja

    2,50 / 300,00 RSD

    Uštedite 50%

    Cena digitalnog izdanja

    2,50 / 300,00 RSD

    Uštedite 50%

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija