Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Imam nešto da ti kažem - Grupa autora

    Imam nešto da ti kažem

    Urednici: Milan Aranđelović, Predrag Azdejković

    Godina izdanja: 2017

    Broj strana u štampanom izdanju: 341

    Pismo: Latinica

    ISBN: 978-86-89423-12-9

    Izdavač: Regionalni info centar

    Zbirku kratkih priča priredili su online magazin za promociju čitanja "Bookvar" i gej magazin "Optimist", koji su u decembru 2016. raspisali konkurs za kratku priču na temu coming outa (saopštavanja drugima svoje seksualne orijentacije i rodnog identiteta). Urednici zbirke su Milan Aranđelović i Predrag Azdejković, a o tome koje priče od pristiglih 165 ulaze u sastav zbirke odlučivao je žiri u sastavu: novinarka Tamara Skrozza, srpska književnica Simonida Milojković i bosanska književnica Lejla Kalamujić. One su takođe priču „Povratak iz Brizbejna“ Dušana Radakovića odabrale za pobedničku.

    „Povratak iz Brizbejna“ je priča prožeta duhom minulih vremena, mučnim odnosom oca i sina; ona govori o vezama između roditelja i dece, gubicima, praštanju, prihvatanju, ljubavi i mržnji.

    Zbirka pored priča sa konkursa sadrži i priče poznatih autora, kao što su: Igor Marojević, Dule Nedeljković, Dimitrije Vojnov, Dragan Jovićević, Milan Aranđelović; kao i deo scenarija filma „Pored mene“ Stevana Filipovića i Milene Bogavac.

    Korice knjige radio je Dobrosav Bob Živković.

    Izdavanje ove zbirke podržala je Kancelarija za ljudska i manjinska prava kroz projekat „Stvaranje tolerancije i razumevanja prema LGBT populaciji u srpskom društvu“, koji je finansiran od strane Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Norveške.

    vidi sve

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija