Uloguj se

  Načini plaćanja

  Prilikom kupovine publikacija preko Novinarnice imate mogućnost da izaberete sledeće načine plaćanja:

  1. Nalog za uplatu (Fizička lica iz Republike Srbije)

  Ukoliko izaberete nalog za uplatu, na sledećoj strani porudžbine biće vam na ekranu prikazana uplatnica koju treba da dopunite sa vašim ličnim podacima (na uplatnici su popunjeni podaci Novinarnice za uplatu kao i ID predračuna).

  Vremenska važnost ponude je 7 dana.

  Nakon potvrdjene uplate kupac dobija putem e-maila račun i od tog trenutka poručena elektronska izdanja postaju aktivna.

  2. Nalog za prenos (Pravna lica iz Republike Srbije)

  Ukoliko izaberete nalog za prenos, na sledećoj strani porudžbine biće vam na ekranu prikazan predračun koji treba da popunite sa podacima o vašoj firmi (na predračunu su popunjeni podaci Novinarnice za uplatu kao i ID predračuna).

  Vremenska važnost predračuna je 7 dana.

  Nakon potvrdjene uplate kupac dobija putem e-maila račun i od tog trenutka poručena elektronska izdanja postaju aktivna.

  3. PAYPAL (samo za korisnike iz inostranstva - nerezidente)

  Za plaćanje preko PAYPAL-a potrebno je, ukoliko već niste registrovani, da se registrujete sa vašim e-mail-om na PAYPAL i da uvežete platnu karticu za PAYPAL nalog. U trenutku kada na CEGER-u ili pri kupovini Novinarnica kredita izaberete ovaj način plaćanja i kliknete na KUPI bićete automatski preusmereni na sajt PAYPAL-a gde se logujete i u tom trenutku se vraćate kod nas na sajt gde vam je prikazana vrednost CEGERA, radite potvrdu plaćanja i ponovo odlazite na sajt PAYPAL-a gde vidite iznos koji vam je naplaćen. Kliknete na link da se vratite na sajt Novinarnica i vaša izdanja se nalaze u Biblioteci ili kupljeni Novinarnica krediti na vašem nalogu.

  Zbog troškova transakcije minimalni iznos Cegera, za plaćanje preko PAYPAL-a iznosi 2 EUR. Ukoliko želite da vrednost Cegera ispod 2 EUR platite ovim načinom plaćanja pojaviće vam se NEISKORIŠĆENA VREDNOST i za nju ne vršimo refundacija niti je možete kasnije iskoristiti. Zbog toga vam prepručujemo da dopunite Ceger do vrednosti od minimum 2 EUR ili da prethodno kupite Novinarnica kredite čijim korišćenjem nemate dodatne troškove (na naslovnoj strani imate link za Novinarnica kredite).

  NOVINARNICA VAM NIKAD NEĆE TRAŽITI BROJ KARTICE ILI INFORMACIJE O ISTOJ!

  4. Platne kartice

  Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

  Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

  Plaćanje se obavlja u realnom vremenu i ukoliko je transakcija uspešno procesuirana, kupac, pored e-mail potvrde o uspešnom plaćanju dobija e-mail od Novinarnice da su njegova izdanja sada aktivna.

  Zbog troškova transakcije, minimalni iznos za plaćanje platnim karticama iznosi 200 RSD! Ukoliko želite, možete da odete na neku od ponuđenih kategorija i dopunite vaš ceger do iznosa od 200 RSD. U suprotnom, za razliku izmedju cene izdanja i iznosa od 200RSD biće vam naplaćeni Novinarnica krediti (1 Novinarnica kredit = 1 RSD) koji će biti dodati na vaš nalog i koje kasnije možete iskoristiti.

  NOVINARNICA VAM NIKAD NEĆE TRAŽITI BROJ KARTICE ILI INFORMACIJE O ISTOJ!

  5. Novinarnica kredit

  Plaćanje Novinarnica kreditima podrazumeva prethodnu kupovinu kredita jednim od prethodno navedena tri načina plaćanja (1 Novinarnica kredit = 1 RSD). Nakon kupovine Novinarnica krediti se dodaju na vaš nalog. U Android i iOS aplikacijama plaćanje je moguće samo Novinarnica kreditima. Na portalu, kada kupite Novinarnica kredite, odaberite ovu opciju plaćanja i na sledećoj strani kliknite na dugme PLATI, potvrdite kupovinu i poručena elektronska izdanja postaju trenutno dostupna u vašoj biblioteci. U tom trenutku od Novinarnice dobijate e-mail sa Potvrdom. Na stranici Moj Profil kliknite na Moji krediti i otvara se strana gde uvek možete da proverite raspoloživo stanje kao i da izvršite kupovinu Novinarnica kredita.

  6. Plaćanje preko Telenor računa (za korisnike Telenor mreže iz Srbije)

  Svi Telenor korisnici iz Srbije imaju mogućnost da digitalne novine i magazine na Novinarnica sajtu ili aplikaciji kupuju preko svog postpaid ili prepaid računa. Prepaid korisnicima plaćeni iznos će se odmah skinuti sa računa a postpaid korisnici će zaduženje za kupljene novine dobiti kroz račun za mobilni telefon. Za ovaj način kupovine potreban vam je samo aktivan Telenor nalog (kojim se logujete na sajt ili aplikaciju) i internet konekcija bez obzira da li pristupate sajtu ili aplikaciji (Android i iOS), ili pristupate servisu preko desktop, laptop računara, mobilnog telefona ili tableta. Ukoliko nemate aktivan Telenor nalog prethodno ga napravite na sajtu (Moj telenor portal) ili aplikaciji Moj Telenor (Android ili iOS). Logovanje/Registracija i plaćanje preko Telenor naloga na sajtu i aplikaciji Novinarnica:

  Kupovina na sajtu

  Na naslovnoj strani sajta Novinarnica.net kliknite na dugme Telenor korisnici, zatim klikom na dugme Telenor nalog sa srpskom zastavom odlazite na vaš Telenor nalog gde unosite vašu e-mail adresu i lozinku sa Telenor naloga. Klikom na dugme Uloguj me vraćate se na sajt. Na sajtu kliknite na dugme Produži na sajt Novinarnica.net i odlazite kao ulogovani naslovnu stranu sajta. Sada kada izadjete na bilo koje izdanje imate dugme Kupi preko telenor računa preko koga birate pojedinačno izdanje ili pretplatu i klikom na dugme Potvrdi kupili ste izabranu novinu ili magazin koja se nalazi u folderu Moja biblioteka.

  Kupovina u aplikaciji

  Na naslovnoj strani aplikacije kliknite na dugme Prijavi me, zatim klikom na dugme Telenor nalog sa srpskom zastavom odlazite na vaš Telenor nalog gde unosite vašu e-mail adresu i lozinku sa Telenor naloga. Klikom na dugme Uloguj me vraćate se u aplikaciju. Kliknite na dugme POVRATAK U APLIKACIJU i odlazite na naslovnu stranu aplikacije Novinarnica. Sada, kada izadjete na bilo koje izdanje, imate dugme Kupi preko telenor računa preko koga birate pojedinačno izdanje ili pretplatu i klikom na dugme Potvrdi kupili ste izabranu novinu ili magazin koja se nalazi u folderu Moja biblioteka.

  Korisnik koji se na servis loguje preko Telenor naloga ima, pored pogodnosti plaćanja preko Telenor računa, na raspolaganju i druge načine plaćanja kao i obični korisnici. Takodje imate mogućnost i da izaberete dva paketa magazina koje je Telenor, u saradnji sa Novinarnicom, pripremio za vas.

  Posle obavljene kupovine, naravno kada se ulogujete, u gornjem meniju sajta sa leve strane imate opciju Moj Profil gde pratite svoje Pretplate i Uplate.

  U Pretplate pratite broj isporučenih izdanja i broj izdanja koji je preostao za isporuku i imate mogućnost da obnovite pretplatu na časopis na koji ste već pretplaćeni.

  U Uplate se nalaze podaci o svim vašim uplatama za pretplate i pojedinačne brojeve časopisa.