Kako mogu da pristupim sadržaju portala Novinarnica?

Kako biste dobili pristup novinama koje se kupuju na portalu www.novinarnica.net neophodno je da se prvo registrujete. Neregistrovani možete čitati samo promo primerke novina koja se prodaju, koji služe kao reprezentativni uzorak, a nakon registracije imaćete pristup svim novinama koje se prodaju, kao i izdanjima koja se ne plaćaju.

Na koji način se vrši registracija?

Da biste se registrovali neophodno je da kliknete na link Registruj se u gornjem levom uglu, koji će Vas odvesti na stranu na kojoj ćete uneti obavezne podatke: e-mail adresu i lozinku (od 8 do 15 karaktera), kao i da prihvatite Pravilnik portala Novinarnica.

Kako da aktiviram nalog nakon registracije?

Na e-mail koji ste naveli prilikom registracije, Novinarnica će Vam poslati poruku sa linkom za aktivaciju Vašeg naloga. Kako biste aktivirali nalog potrebno je da kliknete na dugme „Aktiviraj korisnički nalog“ koje će Vas odvesti na portal Novinarnica i bićete automatski ulogovani prvi put. Ne koristite aktivacioni link za logovanje.

Nisam dobio mail za aktivaciju nakon registracije, kako da rešim problem?

Proverite da poruka greškom nije otišla u Nepoželjne poruke (Spam ili Junk foldere) na Vašem e-mail nalogu, koji ste naveli pri registraciji. Ako je poruka u folderu Nepoželjnih poruka, otvorite je i kliknite na link za aktivaciju. Ukoliko ni tamo niste pronašli poruku sa linkom za aktivaciju kontaktirajte nas tako što ćete nam poslati poruku na podrska@novinarnica.net sa e-mail naloga koji ste naveli pri registraciji.

Kako pristupam portalu Novinarnica nakon aktiviranja naloga?

Ulogujte se na portal koristeći e-mail adresu i lozinku koju ste izabrali prilikom registracije. Čim se ulogujete, moći ćete da pristupite novinama na našem portalu, u slučaju da su besplatne moći ćete da ih čitate i čuvate u folderu Moja Biblioteka, a ostala izdanja, koja se prodaju, da kupite.

Da li svaki put moram da se ulogujem na sajt?

Kako biste pristupili sadržaju portala Novinarnica neophodno je da se svaki put ulogujete, u slučaju da niste sačuvali Vašu e-mail adresu i lozinku u web browser-u. Kupljena izdanja Vas čekaju na Vašem nalogu u Vašoj Biblioteci. Neophodno je da se ulogujete na portal pod svojim korisničkim imenom.

Kako da kupim novine ili da se pretplatim na neko izdanje?

Da biste ušli u proces kupovine, prvo se morate ulogovati. Nakon što odaberte željeno izdanje i kliknete na njega sa desne strane biće prikazana cena, kao i mogućnost da kliknete na link „DODAJ U CEGER“, čime ćete ući u proces kupovine. Nakon toga u donjem levom uglu, ispod odeljka „Kategorije“, biće prikazan Ceger u kome će se nalaziti izdanja ili paketi koje ste odabrali za kupovinu, i u tom slučaju biće prikazana opcija „PLATI“. Klikom na dugme „PLATI“ doći ćete na stranicu na kojoj ćete moći da odaberete jedan od tri načina plaćanja: nalog za uplatu (Fizička lica iz Republike Srbije), nalog za prenos (Pravna lica iz Republike Srbije) i plaćanje kreditnim karticama ili Pay Pal nalogom i plaćanje Novinarnica kreditima. Nakon toga kliknite na dugme "Plati". Na linku Načini plaćanja nalazi se detaljan opis procedura plaćanja.

Da li postoje dodatni troškovi plaćanja?

Da, ali samo u slučaju da je vrednost cegera ispod 2 eur-a i da se plaćanje vrši putem 2CO (kreditne kartica ili Pay Pal). U ovom slučaju korisnik će snositi troškove dodatne vrednosti, koja iznosi razliku cene cegera do vrednosti 2 eur-a. Svakako Vam preporučujemo da vrednost cegra bude veća od dva evra, kako ne biste plaćali dodatne troškove.

Za sva dodatna pitanja u vezi sa funkcionisanjem portala www.novinarnica.net možete nam poslati poruku na podrska@novinarnica.net