Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Persijsko ogledalo - Miomir Petrović

    Persijsko ogledalo

    Autor: Miomir Petrović

    Godina izdanja: 2008

    Broj strana u štampanom izdanju: 272

    Pismo: Latinica

    ISBN: 978-86-7436-910-4

    Izdavač: Laguna

    Romanom Persijsko ogledalo, čije je obnovljeno izdanje u vašim rukama, Miomir Petrović je započeo svojevrsnu metafizičku avanturu na Orijentu, Bliskom istoku i Kavkazu koja će se nastavljati romanima Arhipelag i Libansko leto. 

    Persijsko ogledalo, pre sedam godina kao i sada, stoji pred čitaocima kao metafizička drama ali i roman reka koji krivuda kroz bespuća Bosne, Turske, Jermenije, Azerbejdžana i Irana ali još više kroz vekove i besmrtnu poeziju persijskih pesnika Nevaija, Nesimija, Fuzulija i Nezamija. Ovom rekom plovi Miloš Zurbaran, ukleti Srbin jermenskog porekla, čovek u stalnoj potrazi za likom čiji je on sam odraz – za svojim dvojnikom, svojim poreklom, svojom sudbinom. Jedine amajlije koje ga prate na tom putu su knjiga U znaku ribe Nemanje Mitrovića i upozorenje Korta Maltezea da susret sa onim koji nema senku znači kraj onoga koji je ima. 

    Persijsko ogledalo je pokušaj da se na mestu istorijskog sudara ali i prožimanja civilizacija, religija i etnosa sagleda Balkan sa svim svojim iskustvima i ispitima, svim datostima i usudima. Da se sagledamo sami. Da se oseti dert, to melanholično uživanje u bolu svojstveno orijentalnoj čulnosti, iskušenja pušionica opijuma, drugačijeg koncepta vremena i drugačijeg, u odnosu na evropsko antipodskog samoosećanja. Pred čitaocima je roman-arabeska koji se prvenstveno bavi „mostom“ Istoka i Zapada na kome, na našu sreću ili nesreću, vekovima stanujemo.

    Najzanimljivije knjige pišu pisci koji se upute putevima kojima ostali ne smeju da krenu.

    Glas

    vidi sve

    Cena digitalnog izdanja

    2,50 / 300,00 RSD

    Uštedite 50%

    Cena digitalnog izdanja

    2,50 / 300,00 RSD

    Uštedite 50%

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija