Uloguj se

  Načini plaćanja

  Na servisu Novinarnica imate mogućnost da odaberete način plaćanja koji vam najviše odgovara. U nastavku su navedeni svi načini plaćanja, u zavisnosti od platforme preko koje pristupate Novinarnici.

  I Kupovina preko sajta Novinarnica.net

  Na vašem nalogu imate linku UPLATE gde se nalaze podaci o 16 poslednjih uplata, predračuna ili potvrda.

  Prilikom kupovine publikacija preko sajta Novinarnice možete birati između sledećih načina plaćanja:

  1. Nalog za uplatu (Fizička lica iz Republike Srbije)

  Ukoliko izaberete nalog za uplatu, na sledećoj strani porudžbine biće vam prikazani potrebni podaci za nalog za uplatu. Kupac nakon potvrđene kupovine dobija e-mail sa uplatnicom. Veoma je važno da prilikom plaćanja upišete broj narudžbenice koji stoji u pozivu na broj na uplatnici koju ste dobili email-om. Pretplata na poručena elektronska izdanja biće aktivna po obavljenoj uplati.

  Vremenska važnost ponude je 7 dana.

  Nakon potvrđene uplate kupac dobija putem e-maila račun i od tog trenutka poručena elektronska izdanja se nalaze u sekciji Moja biblioteka i spremna su za čitanje.

  2. Nalog za prenos (Pravna lica iz Republike Srbije)

  Ukoliko izaberete nalog za prenos, na sledećoj strani porudžbine biće vam prikazani potrebni podaci za predračun. Kupac nakon potvrđene kupovine dobija e-mail sa predračunom. Kupac uplaćuje naveden iznos na naš tekući račun i prilikom uplate u pozivu na broj upisuje broj predračuna. Pretplata na poručena elektronska izdanja biće aktivna po obavljenoj transakciji.

  Vremenska važnost predračuna je 7 dana.

  Nakon potvrđene uplate kupac dobija putem e-maila račun i od tog trenutka poručena elektronska izdanja se nalaze u sekciji Moja biblioteka i spremna su za čitanje.

  3. PayPal (samo za korisnike iz inostranstva - nerezidente)

  Za plaćanje preko PayPal-a potrebno je, ukoliko već niste registrovani, da se registrujete sa vašim e-mail-om na PayPal i da uvežete platnu karticu za PayPal nalog. U trenutku kada na CEGER-u ili pri kupovini Novinarnica kredita izaberete ovaj način plaćanja i kliknete na KUPI bićete automatski preusmereni na sajt PayPal-a gde se logujete i u tom trenutku se vraćate kod nas na sajt gde vam je prikazana vrednost CEGERA, radite potvrdu plaćanja i ponovo odlazite na sajt PayPal-a gde vidite iznos koji vam je naplaćen. Kliknete na link da se vratite na sajt Novinarnica i vaša izdanja se nalaze u Biblioteci ili kupljeni Novinarnica krediti na vašem nalogu.

  Zbog troškova transakcije minimalni iznos Cegera za plaćanje preko PayPal-a iznosi 2€. Ukoliko želite da vrednost Cegera ispod 2€ platite ovim načinom plaćanja pojaviće vam se NEISKORIŠĆENA VREDNOST i za nju ne vršimo refundaciju niti je možete kasnije iskoristiti. Zbog toga vam prepručujemo da dopunite Ceger do vrednosti od minimum 2€ ili da prethodno kupite Novinarnica kredite čijim korišćenjem nemate dodatne troškove (na naslovnoj strani imate link za Novinarnica kredite).

  4. Platne kartice

  Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

  Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama Banke. Nijednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

  Plaćanje se obavlja u realnom vremenu i ukoliko je transakcija uspešno procesuirana, kupac, pored e-mail potvrde o uspešnom plaćanju dobija e-mail od Novinarnice da su njegova izdanja sada dostupna.

  Zbog troškova transakcije, minimalni iznos za plaćanje platnim karticama iznosi 200 RSD. Ukoliko želite, možete da odete na neku od ponuđenih kategorija i dopunite vaš ceger do iznosa od 200 RSD. U suprotnom, biće vam dodeljena razlika između cene izdanja i iznosa od 200 RSD u Novinarnica kreditima (1 Novinarnica kredit = 1 RSD) na vaš nalog i kasnije ih možete koristiti.

  NOVINARNICA VAM NIKAD NEĆE TRAŽITI BROJ KARTICE ILI INFORMACIJE O ISTOJ!

  5. Novinarnica kredit

  Plaćanje Novinarnica kreditima podrazumeva prethodnu kupovinu kredita jednim od gore navedena četiri načina plaćanja (1 Novinarnica kredit = 1 RSD). Nakon kupovine krediti se dodaju na vaš nalog. Kada kupite Novinarnica kredite, odaberite ovu opciju plaćanja i na sledećoj strani kliknite na dugme POTVRĐUJEM KUPOVINU i poručena elektronska izdanja postaju trenutno dostupna u vašoj biblioteci. U tom trenutku od Novinarnice dobijate e-mail sa Potvrdom. Na stranici MOJ NALOG uvek možete da proverite raspoloživo stanje Novinarnica kredita.

  II Kupovina preko Novinarnica aplikacija

  Kupovina preko Android aplikacije

  1. Novinarnica kredit

  Plaćanje Novinarnica kreditima podrazumeva prethodnu kupovinu kredita na sajtu jednim od navedena četiri načina plaćanja – Nalog za uplatu, Nalog za prenos, Platne kartice, PayPal. Nakon kupovine krediti se dodaju na vaš nalog.

  Izaberite izdanje, kliknite na opciju Kupi. Pojaviće se strana sa informacijama o izdanju koje želite da kupite i stanjem kredita. Izaberite “Kupi preko Novinarnica kredita” kao željeni način plaćanja i potvrdite kupovinu. Nakon uspešne kupovine, izdanje će biti isporučeno u vašu biblioteku gde možete da ga preuzmete i čitate.

  Kupovina preko iOS aplikacije

  1. Novinarnica kredit

  Plaćanje Novinarnica kreditima podrazumeva prethodnu kupovinu kredita na iOS aplikaciji. U desnom meniju se nalazi dugme “Dopuni Novinarnica kredit”. Izaberite paket kredita koji želite da kupite. Nakon toga bićete preusmereni na Apple plaćanje.

  Naša preporuka je, zbog dodatnih troškova transakcije, da kupovinu Novinarnica kreditia vršite na sajtu jednim od navedena četiri načina plaćanja – Nalog za uplatu, Nalog za prenos, Platne kartice, PayPal. Nakon kupovine krediti se dodaju na vaš nalog.

  Plaćate kreditima tako što izaberete izdanje, kliknete na opciju Kupi. Pojaviće se strana sa informacijama o izdanju koje želite da kupite i stanjem kredita. Izaberite “Kupi preko Novinarnica kredita” kao željeni način plaćanja i potvrdite kupovinu. Nakon uspešne kupovine, izdanje će biti isporučeno u vašu biblioteku gde možete da ga preuzmete i čitate.