Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Nevidljivi lanci - Momir Bulatović

    Nevidljivi lanci

    Autor: Momir Bulatović

    Godina izdanja: 2018

    Broj strana u štampanom izdanju: 384

    Pismo: Ćirilica

    ISBN: 978-86-521-2877-8

    Izdavač: Laguna

    Moć nepostojećeg novca.

    Novac je nekim ljudima najvažnija stvar na svetu. Svim ostalim je veoma važan. Ali, šta ako stvarni novac uopšte ne postoji? Ako je u pitanju velika i pažljivo smišljena iluzija?

    Kovanice i novčanice su neznatni deo ukupnog novca u opticaju. Današnji novac je samo digitalni zapis u kompjuterima velikih banaka i investicionih fondova, koji brzinom svetlosti putuje i vlada svetom – a može da nestane u trenu.

    Kako banke, ni iz čega, stvaraju novac i kako prisvajaju tuđe depozite? Na čemu se zasniva američko bogatstvo? Kako Kina i Amerika razvijaju odnos složene međuzavisnosti? Kako je Rusija odgovorila na napad na njenu ekonomiju? Zašto se traži zlato i šta predstavlja bitkoin? Zašto je stvoren „laki“ novac i kako je on postao „pametan“? Kako su velike američke i evropske banke opljačkale periferiju EU i posvađale zbratimljene narode Evrope? Šta se dešavalo na Kipru, u Grčkoj, Španiji, Francuskoj i Italiji? Kako Nemačka dominira Evropom i zašto je Dojče banka simbol lažne moći? Kako je nastala kriza kredita vezanih uz švajcarski franak? Kako sve to ima veze s našim sudbinama? Ima li izlaza iz krize i koje su mogućnosti za to?

    Momir Bulatović se usudio ne samo da razume već i da pokuša da objasni svet visokih finansija koji je tajan, ali upravlja sudbinama milijardi ljudi. Zato je ova knjiga dragocena svima koji se pitaju: „Šta se to dešava, kuda ide ovaj svet – i kako da finansijski preživim u njemu?“

    vidi sve

    Cena digitalnog izdanja

    4,58 / 550,00 RSD

    Uštedite 50%

    Cena digitalnog izdanja

    4,58 / 550,00 RSD

    Uštedite 50%

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija