Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Aleksandar od Jugoslavije - Vuk Drašković

    Aleksandar od Jugoslavije

    Autor: Vuk Drašković

    Godina izdanja: 2018

    Broj strana u štampanom izdanju: 320

    Pismo: Latinica

    ISBN: 978-86-521-3006-1

    Izdavač: Laguna

    Nije Jugoslavija greška. Greška smo svi mi, ovakvi kakvi smo sada...

    Gubili su Obrenovići ratove, a snažili Srbiju. Da li je to poraz? A on, evo, pobedio u svim ratovima, slavi ga ceo svet, a Srbija, biološki, na umoru. Da li je to pobeda?

    Da li je stvaranje Jugoslavije bilo veliko delo ili tragična zabluda – glasi pitanje nad pitanjima koje u novom romanu Vuka Draškovića sam sebi postavlja glavni protagonista, kralj Aleksandar Karađorđević, tvorac i prvi vladar nove države Južnih Slovena na početku XX veka. 

    Sa kojim se dilemama nosio, sa kakvim se nasleđem i preprekama susreo po završetku Prvog svetskog rata, koje su domaće i strane sile ometale stvaranje velike države od Soluna do Alpa, koja je bila njegova državna ideja i kako je zamišljao budućeg građanina zemlje četiri puta veće od predratne Srbije – čitalac će saznati iz ove knjige koja preispituje istorijsku ulogu i uspostavlja ljudski lik kralja Aleksandra Karađorđevića, od stvaranja Kraljevine SHS 1918. do atentata u Marselju 1934. godine. 

    Bez ulepšavanja i bez omalovažavanja, Vuk Drašković nam iznosi unutrašnju borbu i dileme regenta i kralja Aleksandra, proslavljenog vrhovnog komandanta Srpske vojske u Velikom ratu, koji nam, u jednoj dramatičnoj ispovesti, iznosi svoju viziju države, već tada ugrožene mnogim pukotinama...

    vidi sve

    Cena digitalnog izdanja

    3,75 / 450,00 RSD

    Uštedite 50%

    Cena digitalnog izdanja

    3,75 / 450,00 RSD

    Uštedite 50%

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija