Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Muževljeva leđa - Arijan Leka

    Muževljeva leđa

    Autor: Arijan Leka

    Prevod: Đorđe Božović

    Godina izdanja: 2018

    Broj strana u štampanom izdanju: 240

    Pismo: Latinica

    ISBN: 978-86-6477-033-0

    Pogovor: Srđan Srdić

    Izdavač: Partizanska knjiga

    "Siguran sam da su Muževljeva leđa Arijana Leke veoma dobar uvod u ono što albanska literatura predstavlja danas, po svim osnovama i kriterijumima. Nisam siguran da će objavljivanje ove knjige biti dovoljno za promenu čitavog jednog odvratnog narativa koji prati ukupne srpsko-albanske odnose, toliko naivan i ambiciozan u ovim godinama ne mogu da budem. Ali da su na ovom prostoru mali gestovi umeli da budu dovoljni, to neizostavno znam. U ime elementarne ljudske pristojnosti i prave književnosti." Srđan Srdić

     

    Arijan Leka: (pesnik, prozni pisac i profesor) pripada grupi autora koji su došli u žižu interesovanja nakon otvaranja Albanije i smatraju se avangardom.

     

    Napisao je šesnaest knjiga proze i poezije. Za njih je primio šest nacionalnih književnih nagrada, od kojih su četiri za knjigu godine. Preveden je na sve važnije evropske jezike i zastupljen u nekoliko uglednih antologija. Osnivač je rezidencijalnog programa za pisce u Tirani „Poeteka”, kao i istoimenog časopisa. Član je Evropskog saveta za dramaturgiju u Parizu i Pesničke akademije u Londonu. Doktor je albanologije i zaposlen je na Akademiji albanoloških nauka pri Univerzitetu umetnosti u Tirani.

    vidi sve

    Cena digitalnog izdanja

    6,67 / 800,00 RSD

    Uštedite 20%

    Cena digitalnog izdanja

    6,67 / 800,00 RSD

    Uštedite 20%

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija