Uloguj se

  Prodavnica e-knjiga

  Rodeo u Donjem Vakufu - Zoran Plavšić

  Rodeo u Donjem Vakufu

  Autor: Zoran Plavšić

  Godina izdanja: 2020

  Broj strana u štampanom izdanju: 112

  Pismo: Latinica

  ISBN: 978-99976-907-8-4

  Izdavač: Imprimatur

  Zoran Plavšić piše o kondukterima, ugostiteljima, seljacima, vojnicima, starim nastavnicama, Romima, komšijskoj djeci i sve njih on tretira sa jednakim poštovanjem, razumijevanjem i empatijom. On, najkraće rečeno, voli sve njihove mane i u stanju je da ih predstavi čitaocu tako da ih i on zavoli.

   

  Plavšićeve pripovijetke na lijep način nastavljaju tradiciju srpske realistične kratke priče, osjeća se u njima uticaj Glišića, Kočića, Ćopića, pa i Stankovića, ali nije tu riječ o podražavanju, već o jednom zajedničkom poštovanju „malog čovjeka” i njegove sudbine. 

  I ima još nešto u njegovim pričama vrijedno spomena, a to je vjerovanje da je upravo ono uobičajeno, svakodnevno i naizgled nebitno u našoj svakodnevici i našoj neposrednoj okolini istovremeno i ono što čini većinu naših dana, ono što, kad se podvuče crta, i jeste naš život, i da je upravo to što nam se čini nebitnim ono što nas spaja sa ljudima sa svih meridijana. 

  Borba da se spoji kraj s krajem, starenje, prolaznost, neispunjena očekivanja, sve te naše lične borbe istovremeno su i borbe miliona drugih ljudi, i priča o nekom od nas je zapravo priča o svima nama.

  vidi sve

  Cena digitalnog izdanja

  2,92 / 350,00 RSD

  Uštedite 50%

  Cena digitalnog izdanja

  2,92 / 350,00 RSD

  Uštedite 50%

  Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
  Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


  Android Aplikacija iOS Aplikacija