Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Divlji med - Sara Paborn

    Divlji med

    Autorka: Sara Paborn

    Prevod: Nikola Perišić

    Godina izdanja: 2021

    Broj strana u štampanom izdanju: 344

    Pismo: Latinica

    ISBN: 978-86-521-4043-5

    Izdavač: Laguna

    Svako ko je spreman da voli, mora biti spreman i da tu ljubav izgubi.

     

    Mogu da sačekam, ako želiš. Samo, čovek večito čeka na nešto. Čeka, čeka i čeka. Ponekad čeka i predugo, a ono što želi nikada ne dođe. Ponešto dođe i prekasno.


     

    U leto 1955. godine u pansionu Miramar u Bostadu sedamnaestogodišnja Veronika prvi put će se zaljubiti u jednog od gostiju, mladog slikara Bua. I još će se nešto tada dogoditi, kuću će okupirati pčele.

    U leto 2019. godine Eba, savetnica za ljubavne veze, pada u nemilost svojih klijenata nakon što saznaju da je njena veridba neslavno propala i ona sada sastavlja kraj sa krajem praveći ukrštene reči za novine.

    U nadi da će joj to pomoći da povrati kontrolu nad svojim životom i karijerom, Eba odlazi na poluostrvo Bjere da intervjuiše staricu za koju se priča da već decenijama živi u veoma srećanom braku. Ipak, u razgovoru će otkriti da gospođa Merk nikad nije prebolela svoju prvu ljubav.

    Divlji med je roman gorko-slatkog ukusa, prožet humorom koji nas potpuno razoružava, i koji kroz odnos dve neodoljive junakinje govori o mladalačkoj zaljubljenosti istovremeno postavljajući ozbiljna pitanja o položaju žena nekad i sad.

     

    „Uživaćete u preplitanju dve epohe. Mirna i verodostojno dočarana atmosfera pansiona iz pedesetih godina oživljava čarobnu sliku prošlih vremena, dok je sadašnjost ispunjena humorom i strepnjom. Ali čitava knjiga je obeležena simbolima koji povezuju kako vreme tako i ljude u snažan i neočekivano uzbudljiv roman.“ Litteraturmagazinet


    Divlji med je roman o ljubavi vrcavog humora i preciznih zapažanja o međuljudskim odnosima.“ Boktugg

    vidi sve

    Cena digitalnog izdanja

    3,75 / 450,00 RSD

    Uštedite 50%

    Cena digitalnog izdanja

    3,75 / 450,00 RSD

    Uštedite 50%

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija