Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Nemiri između četiri zida - Grupa autora

    Nemiri između četiri zida

    Autori: Grupa autora

    Godina izdanja: 2021

    Broj strana u štampanom izdanju: 376

    Pismo: Latinica

    ISBN: 978-86-521-4056-5

    Izdavač: Laguna

    Samo nekoliko naših autorki s kraja XIX i početka XX veka uspele su da dobiju zasluženo mesto u srpskoj književnosti. Takve su bile Isidora Sekulić i Desanka Maksimović. Druge, poput Danice Marković, Milice Janković ili Jelene J. Dimitrijević, tek danas stiču sve veći broj poklonika, dok su pravi literarni biseri pojedinih književnica, Selene Dukić ili Milice Vulović, zahvaljujući ovoj knjizi ponovo dostupni čitaocima.

     

    U knjizi Nemiri između četiri zida sabrano je dvadeset pet izuzetnih priča o najrazličitijim ženskim iskustvima i doživljajima stvarnosti. Erotska žudnja, nespokoj tela, ideje o slobodnoj ljubavi, vanbračni odnosi, neželjena trudnoća, intenzivna (samo)analiza, kao i neophodnost i nemogućnost da se izađe iz stega patrijarhalnog društva, samo su neke od tema kojima se bave autorke ovih priča. Zbog toga su one ne samo vredne sagovornice već i naše savremenice.

     

     ***

     

    Edicija „Savremenice“ je nastala u želji da se osveži ili upotpuni naše kulturno pamćenje o složenom radu značajnih Srpkinja iz XIX i s početka XX veka, kao i o istoriji privatnog života žena tog doba. Slika srpske književnosti i kulture ovog perioda postaće raznovrsnija i bogatija zahvaljujući novom tumačenju i prevrednovanju nezasluženo zaboravljenih dela.

    vidi sve

    Cena digitalnog izdanja

    2,92 / 350,00 RSD

    Uštedite 50%

    Cena digitalnog izdanja

    2,92 / 350,00 RSD

    Uštedite 50%

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija