Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Baba Anujka – Banatska veštica - Šimon A. Đarmati

    Baba Anujka – Banatska veštica

    Autor: Šimon A. Đarmati

    Godina izdanja: 2021

    Broj strana u štampanom izdanju: 216

    Pismo: Latinica

    ISBN: 978-86-521-4009-1

    Izdavač: Laguna

    Prvi serijski ubica u Srbiji.

     

    Krajem XIX i početkom XX veka u panonskoj ravnici jedan zanat doživeo je procvat. Bio je to trovački zanat koji je donosio ogroman profit. Najbolji takav „zanatlija“ na našem prostoru bila je Ana Dee iz sela Vladimirovca, poznatija kao baba Anujka. Ona je vračala, trovala, varala i pljačkala lakoveran i nesrećan svet, a smatra se da je njenom krivicom umrlo oko pedeset ljudi, dok neki misle da broj stradalih premašuje sto.

     

    Za razliku od direktnih trovača, njen je posao bio donekle lagodniji, jer često nije ni znala kako žrtva izgleda, ni kako se zove. Njeno je bilo samo da zna kakvog je zdravlja i težine onaj koji pravi „problem“, i da za dobre pare proda svoj čudesni napitak, svoju „bajanu vodicu“. Pritom, neretko je umišljala da ne čini nikakvo loše delo, već da pomaže ljudima u nevolji. Tvrdila je da zna medicinu bolje od ma kog lekara i da je svaki njen lek pomogao. „Ja sam dobročiniteljka siromašnom i neukom svetu“, govorila je.

     

    Knjiga profesora Šimona A. Đarmatija plod je višegodišnjeg rada i istraživanja, zasnovana isključivo na činjenicama i dostupnim zapisima, i predstavlja iscrpan dokument o jedinstvenim zločinima. Iako pisana bez senzacionalizma, ova knjiga neće nijednog čitaoca ostaviti ravnodušnim.

    vidi sve

    Cena digitalnog izdanja

    2,50 / 300,00 RSD

    Uštedite 50%

    Cena digitalnog izdanja

    2,50 / 300,00 RSD

    Uštedite 50%

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija