Uloguj se

  Prodavnica e-knjiga

  Euforija - Elin Kulhed

  Euforija

  Autorka: Elin Kulhed

  Prevod: Igor Solunac

  Godina izdanja: 2022

  Broj strana u štampanom izdanju: 296

  Pismo: Latinica

  ISBN: 978-86-521-4520-1

  Izdavač: Laguna

  Roman o Silviji Plat


  Poslednje godine života briljantne književnice u borbi sa svetom, svojim voljenima i samom sobom

  Godina je 1961. Silvija je trudna s drugim detetom i blista od sreće. Sa suprugom Tedom Hjuzom upušta se u novu pustolovinu – renoviraće staru kuću u Devonu i podizati porodicu u sopstvenom kraljevstvu daleko od prljavog užurbanog grada.

  Pre nego što su dobili decu, Ted je bio njen partner u svemu: dvoje intelektualaca koji su od života uzimali sve što bi poželeli. Ali sada se Ted sve češće povlači u svoj studio da piše. Silvija je napuštena, oseća se kao ženka koju opsedaju mladunci. Više od svega želi da piše, da živi punim plućima i ostavi svoj trag u svetu. Da li će svoju besmrtnost ostvariti kroz decu koju sada neguje svojim telom, ili kroz reči koje stavlja na hartiju kada ukrade malo vremena za sebe?

  Ted je napušta. Odlazi kod ljubavnice u London. Silvija je opijena svojom snagom i uništena gubitkom. Ushićena, oseća da je njena stvaralačka moć na vrhuncu. Odlučuje da umre, ali pre smrti ispisuje stranice koje će joj obezbediti večnost.

   

  Euforija je užareni kamen koji isijava silovitim osećanjima i daje glas svim ženama rastrzanim između dve životne uloge – majke i umetnice. Ovo nije samo parabola o tragediji jedne žene već i vapaj duše koja svoje spasenje nalazi u kniževnosti.“ – Spettacolo News


  „Život jedne književnice vodio je pero druge. Roman pripovedan u prvom licu o umetnici koja je popustila pod silinom sopstvenih misli i osećanja. Maestralno delo.“ – VG


  „Roman posle kojeg ćemo drugačije iščitavati dela Silvije Plat.“ – Dagbladet


  „Remek-delo!“ – Västerbottens-Kuriren

  vidi sve

  Cena digitalnog izdanja

  3,33 / 400,00 RSD

  Uštedite 50%

  Cena digitalnog izdanja

  3,33 / 400,00 RSD

  Uštedite 50%

  Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
  Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


  Android Aplikacija iOS Aplikacija