Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Lutka od porcelana - Kristen Laš

    Lutka od porcelana

    Autorka: Kristen Laš

    Prevod: Dubravka Srećković Divković

    Godina izdanja: 2023

    Broj strana u štampanom izdanju: 360

    Pismo: Latinica

    ISBN: 978-86-521-4749-6

    Izdavač: Laguna

    Priča jedne porodice je priča jedne zemlje.

     

    Jedino što je Rouzi nasledila od samotne majke jeste sveščica s ruskim bajkama ispisanim rukom. Ali između njenih redova krije se sasvim druga priča.

    Nekada davno u jednom dalekom carstvu…

    ...Rouzi se zvala Raisa i živela je mirno u malom stanu u Moskvi, gde joj je majka pred spavanje pričala bajke. Jedne sparne letnje noći ubijeni su joj otac i sestra i njeno detinjstvo se naglo okončalo.

    Godinama kasnije Rouzi je na doktorskim studijama u Oksfordu, a njen verenik ne zna ništa o njenom ranijem životu. Majka na samrtničkoj postelji zaveštava Rouzi pohaban, rukom ispisan notes sa sablasnim kratkim pričama. Proganjana sestrinim duhom i obuzeta očajničkom žudnjom za odgovorima, Rouzi se vraća u domovinu kako bi otkrila istinu o toj letnjoj noći – da bi raskrstila sa svojom prošlošću.

    Naoružana samo majčinom zbirčicom bajki i čvrstom rešenošću, Rouzi kreće na putovanje koje će je odvesti u Rusiju na rubu revolucije iz 1917, u svet zanosne romantike, nasilja i izdaje. Ali što dublje zalazi u taj svet, to se više raspadaju istine o njenoj porodici.

    U srcu svih događanja koji su odredili sudbinu njene porodice Rouzi otkriva Tonju, mladu ženu plemenitog roda, lepu kao lutka od porcelana. Pre nego što stigne do poslednje priče, Rouzi mora da odluči koliko istine može da podnese.

    Lutka od porcelana porodična je saga koja prati tri generacije kroz čitavo postojanje sovjetske Rusije. Ovo je priča o osveti i opsesiji, o ljubavi koja traje, o nemogućim izborima i razornim posledicama – ali i o opraštanju i iskupljenju.

    vidi sve

    Cena digitalnog izdanja

    5,00 / 600,00 RSD

    Uštedite 50%

    Cena digitalnog izdanja

    5,00 / 600,00 RSD

    Uštedite 50%

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija