Uloguj se

  Prodavnica e-knjiga

  Balerine - Rejčel Kapelke-Dejl

  Balerine

  Autorka: Rejčel Kapelke-Dejl

  Prevod: Marko Mladenović

  Godina izdanja: 2023

  Broj strana u štampanom izdanju: 376

  Pismo: Latinica

  ISBN: 978-86-521-4724-3

  Izdavač: Laguna

  „Zar oni ne znaju“, procedila sam Margo kroza zube dok smo se klanjali posle izrazito mučnog izvođenja Labudovog jezera petnaest godina ranije, „da smo ispod patika svi prekriveni najodvratnijim ranama?“


  „Naravno da znaju“, kazala je kroz stegnute zube. „Zato i vole da gledaju.“


   

  Delfina, Lindsi i Margo su bile najbolje prijateljice. Bile su oslonac jedna drugoj dok su prolazile kroz mukotrpno školovanje za balerine, a onda, pre trinaest godina, Delfina je napustila prestižno mesto solistkinje Baleta Pariske opere i započela novi život u Sankt Peterburgu, ponevši sa sobom samo svoj talenat i tešku tajnu koja bi mogla nauditi njenim prijateljicama.

  U svojoj trideset šestoj godini Delfina je na zalasku plesačke karijere pa sa zadovoljstvom prihvata ponudu da osmisli koreografiju za pozornicu legendarne Palate Garnije. Ujedno se nada da će ispraviti jednu nepravdu iz prošlosti. Ali stvari se ne odvijaju po planu jer otkriva da se iza njenog odlaska krije nešto što dosad nije znala.

  Pripovedajući o životu tri baletske igračice od njihovih adolescentskih dana do zrelih umetničkih godina, Balerine istražuju složenost ženskog prijateljstva i opsesivnu težnju ka fizičkom savršenstvu koja pobuđuje najmračnije strasti. Ambicija, požrtvovanost i potisnuti bes koji se nakupljaju u glavnim likovima eksplodiraće u obrtima koje čitalac ne može ni da nasluti, zaveden magnetskom privlačnošću junakinja.

   

  „Krvavo obećanje dato čitaocu na prvim stranicama biće i te kako ispunjeno i nagrađeno sjajnom dramatičnom pričom.“ – Dance Magazine


  „Pogled iza kulisa koji razotkriva svu napetost i tamu van scene osvetljene reflektorima.“ – Book Riot

   

  vidi sve

  Cena digitalnog izdanja

  5,42 / 650,00 RSD

  Uštedite 50%

  Cena digitalnog izdanja

  5,42 / 650,00 RSD

  Uštedite 50%

  Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
  Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


  Android Aplikacija iOS Aplikacija