Uloguj se

  Prodavnica e-knjiga

  Diktator - Robert Heris

  Diktator

  Autor: Robert Heris

  Godina izdanja: 2016

  Broj strana u štampanom izdanju: 464

  Pismo: Latinica

  ISBN: 978-86-521-2157-1

  Prevod: Žermen Filipović

  Izdavač: Laguna

  Treća knjiga trilogije Ciceron.

  „Kad oružje govori, zakoni ćute.“ Ciceron

   

  Postojao je trenutak kad je Ciceron život držao u šaci Cezarov. Ali sada je Cezar nadmoćan, a Ciceronov život u rasulu.

  Izgnanog, razdvojenog od žene i dece, zaplenjene imovine i u neprestanoj životnoj opasnosti, Cicerona muči spoznaja da je žrtvovao vlast zarad svojih načela.

  Njegov povratak iziskuje oštroumnost, umeće i hrabrost – i u jednom kratkom i slavnom razdoblju legendarni besednik ponovo je vodeći senator u Rimu.

  Ali u politici nikad nema učmalosti i nijedan državnik, ma koliko lukav, ne može se zaštititi od slavoljublja i iskvarenosti ostalih.

  Nakon objavljivanja Imperijuma i Lustruma čekali smo više od šest godina na završni nastavak Herisove trilogije o Ciceronu. Za naše strpljenje autor nam se odužio očaravajućim romanom prepunim preokreta. Diktator obuhvata neke od najdramatičnijih događaja u istoriji, ali je takođe i intimni portret čoveka blistavog uma, nesavršenog, često strašljivog, ali na samom kraju hrabrog – junaka svog i našeg doba. Ovo je nezaboravno remek-delo majstora pripovedanja.

  Diktator je Herisov veliki trijumf.“ Sunday Times

  „Heris nam daje jasan i temeljan uvid u politička previranja iz prvog veka pre naše ere, a time nam objašnjava i neka savremena događanja. Sveprožimajuća drama i snažne teme, krhkost demokratije i lakoća sa kojom ljudi mogu donositi pogrešne odluke osnovni su motivi na kojima Heris gradi Diktatora.“ Publishers Weekly

  „Ovom odličnom knjigom Heris je završio svoju trilogiju zasnovanu na Ciceronovom životu. Nisam ovoliko uživao u istoriji Rima još od Grejvsovog Ja, Klaudije.“ Entoni Horovic za Guardian, Book of the Year

  vidi sve

  Cena digitalnog izdanja

  4,58 / 550,00 RSD

  Uštedite 50%

  Cena digitalnog izdanja

  4,58 / 550,00 RSD

  Uštedite 50%

  Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
  Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


  Android Aplikacija iOS Aplikacija