Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Kraljica noći - Aleksander Či

    Kraljica noći

    Autor: Aleksander Či

    Prevod: Dubravka Srećković Divković

    Godina izdanja: 2017

    Broj strana u štampanom izdanju: 648

    Pismo: Latinica

    ISBN: 978-86-521-2467-1

    Izdavač: Laguna

    `Svetlucav portret Pariza XIX veka i njegove operske scene. Čarobna priča o spletkama i samospoznaji.“ Buzzfeed

    Očaravajući roman o burnom putu jedne mlade žene, od cirkuske jahačice i kurtizane do svetski poznate dive.

    Lilijet Bern je senzacija Pariske opere, legendarni soprano sa svim priznanjima osim životne uloge, koju svaki pevač želi kako bi postao besmrtan. Kad joj takvu ulogu ponude, ona shvata sa strepnjom da se libreto zasniva na tajni iz njene prošlosti. Samo četiri osobe mogle su da je izdaju: jedna je mrtva, jedna je voli, jedna želi. A za jednu se nada da ju je zaboravila.

    Dok kopa po svojim uspomenama kako bi našla trag, priseća se svog života kad je kao siroče došla u Evropu iz Amerike i uletela u bleštavi i vrtoglavi svet Drugog carstva u Parizu. Kako bi preživela, ona od cirkuske jahačice postaje kurtizana, od caričine služavke pevačica, a sve vreme je upletena u komplikovanu mrežu ljubavi, dužnosti i političkih intriga.

    Pored sudbine istorijskih ličnosti, roman prati i Lilijet i ulogu Kraljice noći koja može da joj osigura ugled – ili je uništi tajnama koje otkriva.

    „Život kao opera: intrige i strasti slavnog soprana u Parizu devetnaestog veka. Satkana od bogatog, temeljno istraženog materijala, baroknih zapleta, ova priča zahteva i nagrađuje pomnu pažnju.“ Kirkus Reviews

    „Čitaoci raspoloženi da se podvrgnu činima ovog blistavog romana raskošnog takta otkriće da im je pažnja nagrađena, od uvodnih misterija do ubedljivog finala koje zatvara krug. Najveća hvala ovoj knjizi jeste lakoća s kojom možemo zamisliti njenu scensku verziju kako trijumfuje na pozornici.“ The Wall Street Journal

    vidi sve

    Cena digitalnog izdanja

    6,25 / 750,00 RSD

    Uštedite 50%

    Cena digitalnog izdanja

    6,25 / 750,00 RSD

    Uštedite 50%

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija