Uloguj se

  Prodavnica e-knjiga

  Jedan u milion - Monika Vud

  Jedan u milion

  Autor: Monika Vud

  Prevod: Tatjana Milosavljević

  Godina izdanja: 2017

  Broj strana u štampanom izdanju: 400

  Pismo: Latinica

  ISBN: 978-86-521-2585-2

  Izdavač: Laguna

  „Divna, nesvakidašnja priča o osobenjacima različitih generacija… duhovita i puna nade.“ Daily Mail

  Jedan u milion dopašće se svima koji vole da se smeju, dozvoljavaju sebi da se isplaču i razmišljaju o tome kako život ume da bude neverovatan.

  Životna priča nikad ne počinje na početku. Zar vas u školi baš ničemu ne uče? Tako kaže Ona, stara sto četiri godine, jedanaestogodišnjem dečaku poslatom da joj subotom pre podne pomaže oko kuće. Dok on dopunjava hranilice za ptice i sređuje šupu, Ona mu priča o svom dugom životu, od prve ljubavi do drugih šansi. Ubrzo počne da mu poverava i tajne koje je skrivala decenijama.

  Jedne subote, dečak neće doći. Ona pomisli da, izgleda, ipak nije tako poseban, ali onda će joj se na pragu pojavi Kvin, dečakov otac, rešen da dovrši dobro delo svog sina. Nedugo potom pojaviće se i dečakova majka. Narednih sedam subota sređuju dvorište One Vitkus i doznaju da je dečak nagovorio Onu da se prijavi za svetski rekord za najstarijeg aktivnog vozača s važećom dozvolom – što je najmanja od svih njenih tajni.

  Oni predstoji spoznaja da svet može da iznenadi čak i nekoga ko je doživeo njene godine, te da ponekad moraš s nekim da podeliš tugu ako hoćeš da ponovo pronađeš sebe.

  „Prelepa priča koja dira pravo u srce. Već je samo po sebi zapanjujuće to da je jedan jedanaestogodišnji dečak uspeo da poveže tako mnogo ljudi upadljivo suprotnih interesovanja – ali istinski je zadivljujuće to što ih je povezao dubokim, trajnim sponama. Knjigom Jedan u milion, Monika Vud je pokazala čudesno spisateljsko umeće. “ Bookreporter

  „Knjiga obuhvata ogromnu emocionalnu teritoriju, budući da se Vudova prema brojnoj postavi, sačinjenoj od suštinski dobrih ali životom izmučenih likova, ophodi s predivnom mešavinom oštrine i saosećanja… Vudova je kadra da sažme i najdublja osećanja u samo nekoliko tihih ali snažnih rečenica.“ Readers Digest

  vidi sve

  Cena digitalnog izdanja

  4,17 / 500,00 RSD

  Uštedite 50%

  Cena digitalnog izdanja

  4,17 / 500,00 RSD

  Uštedite 50%

  Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
  Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


  Android Aplikacija iOS Aplikacija