Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Z: Roman o Zeldi Ficdžerald - Teris En Fauler

    Z: Roman o Zeldi Ficdžerald

    Autorka: Teris En Fauler

    Prevod: Marko Mladenović

    Godina izdanja: 2015

    Broj strana u štampanom izdanju: 464

    Pismo: Latinica

    ISBN: 978-86-521-2069-7

    Izdavač: Laguna

    Kada se dražesna, bezobzirna južnjačka lepotica Zelda Sejr upozna sa F. Skotom Ficdžeraldom na igranci u kantri klubu 1918, ona ima sedamnaest godina a on je mladi poručnik u vojsci raspoređen u Alabami. Nedugo potom „neosvojiva“ Zelda se zaljubljuje u njega uprkos njegovoj neprikladnosti: Skot nije ni bogat ni ugledan, pa čak ni Južnjak, i neprestano tvrdi, besmisleno, da će mu pisanje doneti i bogatstvo i slavu. Njen otac nije nimalo pod utiskom. Ali nakon što Skot proda prava za prvi roman S ove strane raja, Zelda se optimistično ukrcava u voz za sever, da se uda za njega, a da ostalo rešava usput.

    Za tim će, tu u osvit doba džeza, uslediti nezamislivi uspeh, pažnja i slava, a Skot i Zelda će postati žive legende. Svi žele da upoznaju vatrenog mladog pisca skandaloznog romana – i njegovu dovitljivu i još skandalozniju ženu. Svako mesto na koje odu postaje igralište: Njujork, Long Ajlend, Pariz i Azurna obala – gde se priključuju beskrajnoj zabavi glamurozne, katkada osuđene na propast „izgubljene generacije“, kojoj pripadaju i Ernest Hemingvej, Sara i Džerald Marfi i Gertruda Stajn.

    Sve izgleda novo i moguće. Isprva, čini se da nevolje iščezavaju kao jutarnja magla. Ali čak ni zabave Džeja Getsbija ne traju zauvek. Ko je Zelda, osim što je žena čuvenog – ponekad ozloglašenog – muža? Kako može da iskuje sopstveni identitet dok se bori sa svojim demonima, a i sa Skotovim? Sjajnom pronicljivošću i maštom, Teris En Fauler nam donosi Zeldinu intrigantnu priču onako kako ju je ona sama mogla ispričati.

    „Faulerova do tančina dočarava jedno doba kroz prikaz ove čudesne žene, blagoslovene – i proklete – slavom.“ Booklist

    „Autorka vešto prikazuje ljubavni zanos mladog para, a kasnije grubosti i bolest koji su ih razdvojili... se čita bez predaha.“ Entertainment Weekly

    „Nežno, prisno istraživanje jedne nesvakidašnje žene.“ Library Journal

    vidi sve

    Cena digitalnog izdanja

    4,58 / 550,00 RSD

    Uštedite 50%

    Cena digitalnog izdanja

    4,58 / 550,00 RSD

    Uštedite 50%

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija