Uloguj se

  Prodavnica e-knjiga

  London, Помаз - Petar Milošević

  London, Помаз

  Autor: Petar Milošević

  Godina izdanja: 2014

  Broj strana u štampanom izdanju: 115

  Pismo: Latinica

  ISBN: 978-86-6053-129-4

  Izdavač: Agora

  Ljubav za Ičviča predstavlja linguističke probleme. Prva žena u njegovom životu bila je Magyarica. U njenom jeziku postoje dve reči za ljubav: szeretet označava ono o čemu pričaju popovi, a szerelem ono što radimo u krevetu. A da ljubav nije prosta sinteza jednog i drugog, Ičvič je znao iz sopstvenog iskustva.

  Magyaricama je šaptao i tepao, dok je Srpkinje grlio ćutke kao junaci nemog filma. Sve srpske reči koje je trebalo da kaže, znao je iz detinjstva: njih govori majka svojoj bebi koju mazi a ne muškarac ženi koju obara.

  Ljubio je dakle Srpkinje bez propratnog texta, a kada je ipak morao da progovori, šaputao im je o Turcima, o patrijarhu Čarnojeviću i o Velikoj seobi. (Coitus ergo seoba.)

  Najzad, pojavio se engleski jezik.

  – Hello, I love you, won't you tell me your name?

  Stihove iz pesme orkestra The Doors izvalio je pred ulazom skijaškog motela u Tatrama ianuara 1976, kada je naleteo na devojku koja se još nije zvala gospođa Twist. Cupkala je i otresala sneg poput brašna. Nije se iznenadila. Pogledala je nepoznatog mladića, ozbiljno, kao da su je pitali da li je bolesnik ozdravio.

  – Yes, I love you, too.

  Jeste, i ona njega voli. A da ne bude zabune, brzo se pripila uz njega, i onako vlažna, prilepila mu vreli poljubac ispod uva.

  vidi sve

  Cena digitalnog izdanja

  3,85 / 462,00 RSD

  Uštedite 30%

  Cena digitalnog izdanja

  3,85 / 462,00 RSD

  Uštedite 30%

  Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
  Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


  Android Aplikacija iOS Aplikacija