Uloguj se

  Prodavnica e-knjiga

  Dželatova pesma II – Istočni glasovi - Norman Majler

  Dželatova pesma II – Istočni glasovi

  Autor: Norman Majler

  Prevod: Ljiljana Nikolić

  Godina izdanja: 2018

  Broj strana u štampanom izdanju: 680

  Pismo: Latinica

  ISBN: 978-86-521-3099-3

  Izdavač: Laguna

  Pulicerova nagrada za književnost.

  Slučaj Garija Gilmora ne bi izazvao toliku pažnju svetske javnosti i pisanje Majlerove sage o zločinu i kazni da nije bilo dva kritična momenta. Najpre, Glimor je prvi osuđenik koji je ubijen nakon deset godina moratorijuma nad smrtnog kaznom koji je izrekao Vrhovni sud Amerike. A potom, bizarno u ovom slučaju bilo je insistiranje osuđenika da bude što pre pogubljen pred streljačkim vodom smatrajući da je pravedno osuđen. U tome mu je pomogao ceo pravosudni sistem. 

  Majlerovo remek-delo postalo je centar debate američke javnosti o smrtnoj kazni, koja ponižava i onog nad kojim se sprovodi i sve koji u njoj učestvuju – ne samo dželate.

  Norman Majler (1923, Nju Džerzi – 2007, Njujork) po diplomiranju na Harvardu služio je u američkoj vojsci 1944-1946. Njegov prvi roman Goli i mrtvi (1948) kritika je označila kao najbolji ratni roman koji se pojavio u SAD. Objavljivao je potom romane i publicistička dela: Park jelenaAmerički sanVojske noći (Pulicerova nagrada za publicistiku), Drevne večeriMuškarčine ne plačuDvorac u šumi... Za knjigu Dželatova pesma dobio je Pulicderovu nagradu za književnost.

  vidi sve

  Cena digitalnog izdanja

  6,67 / 800,00 RSD

  Uštedite 50%

  Cena digitalnog izdanja

  6,67 / 800,00 RSD

  Uštedite 50%

  Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
  Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


  Android Aplikacija iOS Aplikacija