Uloguj se

  Prodavnica e-knjiga

  Muževljeva leđa - Arijan Leka

  Muževljeva leđa

  Autor: Arijan Leka

  Prevod: Đorđe Božović

  Godina izdanja: 2018

  Broj strana u štampanom izdanju: 240

  Pismo: Latinica

  ISBN: 978-86-6477-033-0

  Pogovor: Srđan Srdić

  Izdavač: Partizanska knjiga

  "Siguran sam da su Muževljeva leđa Arijana Leke veoma dobar uvod u ono što albanska literatura predstavlja danas, po svim osnovama i kriterijumima. Nisam siguran da će objavljivanje ove knjige biti dovoljno za promenu čitavog jednog odvratnog narativa koji prati ukupne srpsko-albanske odnose, toliko naivan i ambiciozan u ovim godinama ne mogu da budem. Ali da su na ovom prostoru mali gestovi umeli da budu dovoljni, to neizostavno znam. U ime elementarne ljudske pristojnosti i prave književnosti." Srđan Srdić

   

  Arijan Leka: (pesnik, prozni pisac i profesor) pripada grupi autora koji su došli u žižu interesovanja nakon otvaranja Albanije i smatraju se avangardom.

   

  Napisao je šesnaest knjiga proze i poezije. Za njih je primio šest nacionalnih književnih nagrada, od kojih su četiri za knjigu godine. Preveden je na sve važnije evropske jezike i zastupljen u nekoliko uglednih antologija. Osnivač je rezidencijalnog programa za pisce u Tirani „Poeteka”, kao i istoimenog časopisa. Član je Evropskog saveta za dramaturgiju u Parizu i Pesničke akademije u Londonu. Doktor je albanologije i zaposlen je na Akademiji albanoloških nauka pri Univerzitetu umetnosti u Tirani.

  vidi sve

  Cena digitalnog izdanja

  6,67 / 800,00 RSD

  Uštedite 20%

  Cena digitalnog izdanja

  6,67 / 800,00 RSD

  Uštedite 20%

  Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
  Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


  Android Aplikacija iOS Aplikacija