Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Fabrika lutaka - Elizabet Maknil

    Fabrika lutaka

    Autorka: Elizabet Maknil

    Prevod: Eli Gilić

    Godina izdanja: 2019

    Broj strana u štampanom izdanju: 376

    Pismo: Latinica

    ISBN: 978-86-521-3339-0

    Izdavač: Laguna

    Sloboda je dragoceno biće.


    Britka, zastrašujuća, zanosno opčinjavajuća priča o ljubavi, umetnosti i izopačenosti čoveka čija se mračna opsesija nadvila nad sudbinom devojke koja teži ka tome da postane slikar.

    London, 1850. godine. Ceo grad je zanesen prerafaelitima i njihovim muzama, čudnim stvorenjima i ljudskim nakazama, neskrivenim erotizmom u uštogljenom društvu. Podiže se paviljon Velike izložbe u Hajd parku. U svetini koja posmatra taj zadivljujući prizor slučajno će se upoznati Ajris, privlačna devojka koja želi da postane slikarka, i Sajlas, sakupljač kurioziteta i taksidermista. Devojka brzo zaboravlja na taj susret, ali Sajlas, koji se lako zanese svime što je neobično i lepo, ne može da smetne s uma trenutak kada je ugledao Ajris.

    Nedugo potom slikar Luis Frost zamoliće Ajris da mu pozira. Ona pristaje samo pod uslovom da je nauči da slika. Odjednom joj se čini kao da se njen svet širi više nego što se ikad usudila da pomisli. U zanosu oduševljenja neće primetiti kakvo zlo je vreba iz senki. Sajlasu je od onog slučajng susreta samo jedno na pameti – da se domogne Ajris, svog novog predmeta obožavanja, a njegova opsesija svakog dana postaje sve mračnija i jača.

     

    Ovaj napeti psihološki triler smešten u viktorijanski London oduševiće sve ljubitelje priča o Džeku Trboseku ili romana Alijenista.

    vidi sve

    Cena digitalnog izdanja

    4,17 / 500,00 RSD

    Uštedite 50%

    Cena digitalnog izdanja

    4,17 / 500,00 RSD

    Uštedite 50%

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija