Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Kuća u plamenu - Kamila Šamsi

    Kuća u plamenu

    Autorka: Kamila Šamsi

    Prevod: Tatjana Bižić

    Godina izdanja: 2019

    Broj strana u štampanom izdanju: 236

    Pismo: Latinica

    ISBN: 978–86–89597–28–8

    Izdavač: Štrik

    Toliko se toga promenilo od vremena stare Grčke. Svet je danas potpuno drugo čudo. Pa ipak, nešto je uspelo da hiljadama godina ostane jednako snažno, duboko i iskreno – ljubav sestre prema bratu. Zbog te se ljubavi krše svi zakoni koje je nametnulo društvo, bez obzira na posledice.

     

    Kuća u plamenu je savremena obrada Sofoklove Antigone, a svoju tragediju Kamila Šamsi gradi oko Isme, Anike, Parveza, Emona i Karamata. U ovom napetom i potresnom romanu gde se direktno sukobljavaju porodični intimni interesi s interesima države, ljubav i izdaja, miran suživot s verskim fundamentalizmom, ocrtan je samo delić tragičnog haosa savremenog sveta. Haosa koji nastaje kada je u srcu civilizacije moć i sila, a ne ljubav, saosećanje i podrška. Poruka ovog romana istovremeno je i tragična i pročišćujuća: možeš ubiti čoveka, ali ljubav nikada.

    Roman Kuća u plamenu Kamile Šamsi dobitnik je Ženske nagrade za književnost (Women's prize for fiction).

    Kada duboki religiozni i politički sukobi postanu lični, sva dotadašnja uverenja, izbori i planovi neizbežno će krenuti put propasti. Nezaustavljivo pustošenje vatre koja se širi iz Kuće u plamenu nadilazi svaku patnju.

    - Vašington post

     

    Kao i uvek, proza Kamile Šamsi je elegantna i ekspresivna. Ovaj put, Šamsijeva istražuje posledice sudara društvenih normi, porodice i vere u modernom svetu, dok se u centru eksplozije naziru dileme iz antičkih vremena.

    - Gardijan

     

    Ovo je priča o našem vremenu. Kuća u plamenu je istraživanje identiteta, sukobljenih odanosti, odnosa ljubavi i politike. Šamsijeva je maestralno obradila temu. Reč je o izuzetnoj knjizi koju strastveno preporučujemo.

    - Sara Sends, članica žirija za dodelu Ženske nagrade za književnost.

    vidi sve

    Cena digitalnog izdanja

    5,83 / 700,00 RSD

    Uštedite 5%

    Cena digitalnog izdanja

    5,83 / 700,00 RSD

    Uštedite 5%

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija