Uloguj se

  Prodavnica e-knjiga

  Crni pupoljak - Ninoslav Mitrović

  Crni pupoljak

  Autor: Ninoslav Mitrović

  Godina izdanja: 2020

  Broj strana u štampanom izdanju: 323

  Pismo: Ćirilica

  ISBN: 978-99976-776-0-0

  Izdavač: Imprimatur

  “Crni pupoljak” je horor roman sastavljen od četiri naizgled nepovezane priče u kojima se sudbine tri mlade žene prepliću na jeziv i volšeban način kroz različite periode.

   

  Anđela je ostala trudna nakon kratke romanse sa mladićem koji ju je nakon saznanja o njenoj trudnoći napustio.  Prinuđena je stoga da se bori sa budućnošću koja joj je namijenila sudbinu samohrane majke, sa neprihvatanjem djeteta od strane vlastitih roditelja, kao i sa pojavom čudne žene, koja je iznenada počela da posjećuje njihov dom, pokazujući nezdravo interesovanje za Anđelinu trudnoću.

   

  Alisa je apsolvent koja zajedno sa dvoje prijatelja dočekuje Novu godine u klubu. Pod utiskom je zbog bolnog raskida dugogodišnje veze. Njima se uskoro pridružuje poznanik njenog prijatelja, nakon čega noć, a ni njen život više neće biti isti.

   

  Barbara je mlada medicinska sestra koja zajedno sa kolegama na novogodišnju noć odrađuje posljednju smjenu u ambulanti na periferiji. Ono što je trebala biti rutinska smjena, pretvara se u košmar bez izlaza i kraja.

   

  Tri dijela romana koja funkcionišu kao zasebne cjeline u jednu pripovijest uvezuje posljednje, četvrto poglavlje, logični nastavak jedne od priča.

   

  “Crni pupoljak” je i mitološki roman, čiji motivi zalaze u jedan od najdrevnijih arhetipova – Velike Majke, koja je u slovenskoj mitologiji zaštitnica žena, ali i tkalja kako kosmosa tako i ljudskih sudbina.

  Njene niti kroz sve četiri poglavlja vežu živote i sudbine likova romana u zamršen i neraskidiv čvor, čega oni nisu svjesni, jer žive obične živote, dotaknute brigama svakodnevice, koje ne mogu da se porede sa užasima koji će do njih doprijeti iz drevne kosmičke praznine nedostupne ljudskom oku i umu.

  vidi sve

  Cena digitalnog izdanja

  4,50 / 540,00 RSD

  Uštedite 50%

  Cena digitalnog izdanja

  4,50 / 540,00 RSD

  Uštedite 50%

  Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
  Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


  Android Aplikacija iOS Aplikacija