Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Divlji dečak - Paolo Konjeti

    Divlji dečak

    Autor: Paolo Konjeti

    Prevod: Gordana Breberina

    Godina izdanja: 2020

    Broj strana u štampanom izdanju: 228

    Pismo: Latinica

    ISBN: 978-86-521-3738-1

    Izdavač: Laguna

    Dve novele

     

    Od autora bestselera Osam planina


    Sada sam bio na vrhu između dve doline mog života, hodao sam po kamenju koje je puklo od leda i izuzetno mekoj mahovini koja se stvara na visini od tri hiljade metara. S jedne strane razvođa bila je dolina mog zrelog doba, nebo iznad nje je bilo vedro, toliko plavo da sam imao utisak da to plavetnilo ima masu i zapreminu. Na drugoj strani, gde je bila dolina mog detinjstva, podizali su se oblaci, koji su se uvijali i rasplinjavali pod mojim nogama. Na jednoj strani sam proveo dvadeset godina, na drugoj poslednje mesece: dve doline koje su izdubile dve reke, i dve reke koje je iznedrila ista planina.

     

    Jedna knjiga – dve priče o dva važna iskustva koja su obeležila život Paola Konjetija. Detinjstvo je proveo na Alpima i te planine poslužile su mu kao utočište nakon lične krize koju je imao u svojim tridesetim godinama. O tom svom iskustvu pripoveda nam u noveli Divlji dečak.

    U svojim četrdesetim potreba za istraživanjem, kako sveta tako i sebe, odvela ga je na Himalaje. Razmišljenja i doživljaje sa tog životnog puta opisao nam je u noveli Ne stigavši nikad do vrha.

    Između ova dva putovanja nastao je i roman Osam planina. Kada se čitaju jedna za drugom, ove priče nam ne oslikavaju samo dva različita sveta, Alpe i Himalaje, i sudbine ljudi koji na njima žive, već nas vode na put preobražaja samog pisca dočaran različitim trenucima jednog istog života.

    vidi sve

    Cena digitalnog izdanja

    2,92 / 350,00 RSD

    Uštedite 50%

    Cena digitalnog izdanja

    2,92 / 350,00 RSD

    Uštedite 50%

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija