Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Dukat za Lađara - Dejan Stojiljković

    Dukat za Lađara

    Autor: Dejan Stojiljković

    Godina izdanja: 2020

    Broj strana u štampanom izdanju: 174

    Pismo: Latinica

    ISBN: 978-86-521-3694-0

    Izdavač: Laguna

    Nastavak romana Olujni bedem


    Nakon bitke na Pločniku, u kojoj je srpska vojska nanela težak poraz Osmanlijama, krajiški vojvoda Ivan Kosančić, koji je u toj bici ranjen, povlači se na svoje imanje. Svestan da sledi tek kratkotrajno primirje i da se senka neizbežnog rata nadvila nad srpskom kneževinom, vojvoda kosanički odlučuje da dovede u red svoj posed pre nego ga knez Lazar pozove u novi rat.

    Jedne večeri do njega dolazi zao glas iz sela. Đurđija, smerna i lepa devojka prema kojoj je Kosančić gajio posebnu naklonost, oduzela je sebi život. To među sebre i gospodu unosi nemir koji prerasta u sujeverni strah. Naročito kada posedom krenu da kolaju priče kako se Đurđija vratila iz mrtvih.

    Rešen da stane na put strahu i praznoverju, iako sa još nezalečenim ranama na telu i duši, Kosančić se suprotstavlja sopstvenom narodu i čoveku koji ga predvodi – fanatičnom svešteniku ocu Milutinu. Međutim, tragajući za razlogom Đurđijinog samoubistva Kosančić shvata da se iza svega krije i dugo skrivana istina.

    Dukat za Lađara je svojevrsni nastavak romana Olujni bedem i predstavlja pripovedni most između te knjige i romana Učitelj mačevanja, koji je sledeći u planiranom petoknjižju.

    Izdanje sadrži i tekstove Dejana Stojiljkovića za pesme inspirisane srpskim srednjovekovljem, koje izvode Dejan Najdanović Najda (SmakGeneracija 5) i njegov bend Deliverance.

    vidi sve

    Cena digitalnog izdanja

    2,50 / 300,00 RSD

    Uštedite 50%

    Cena digitalnog izdanja

    2,50 / 300,00 RSD

    Uštedite 50%

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija