Uloguj se

  Prodavnica e-knjiga

  Burna vremena - Mario Vargas Ljosa

  Burna vremena

  Autor: Mario Vargas Ljosa

  Prevod: Branko Anđić

  Godina izdanja: 2020

  Broj strana u štampanom izdanju: 304

  Pismo: Latinica

  ISBN: 978-86-521-3815-9

  Izdavač: Laguna

  Dobitnik Nobelove nagrade

   

  Roman o laži koja je promenila istoriju

   

  Da li je istorija bila fantastično pogrešno predstavljanje stvarnosti?

   

  Malo je reći da nas je Mario Vargas Ljosa svojim romanom Burna vremena iznenadio. Oslanjajući se tematski na Jarčevu feštu, u poznim stvaralačkim godinama napisao je zasigurno jedan od svojih najboljih romana.

  Nakon vojnog udara koji je pukovnik Karlos Kastiljo Armas izveo 1954. godine u Gvatemali uz finansijsku i logističku pomoć Sjedinjenih Američkih Država, produbila se kriza u odnosima Istoka i Zapada čije se posledice po Latinsku Ameriku osećaju i danas. Na scenu romana stupaju tri žene: Marta Borero Lamas (istovremeno dželat i tragična žrtva političko-špijunskih afera, osvetnica i oportunista), Marija Kristina Vilanova (obrazovana žena naprednih ideja, savetnica i supruga predsednika Gvatemale Hakoba Arbensa) i Odilija Palomo (zakonita supruga diktatora Kastilja Armasa, žena koja se bori za lični interes). U njihovim sudbinama ogledaće se sudbine svih latinoameričkih naroda.

  Ne hajući da se zameri političkim moćnicima, Mario Vargas Ljosa je, vešto pretvarajući istorijske ličnosti u književne likove, napisao snažan, svež, pikantan, dinamičan roman koji gotovo proročki upozorava na ono što nas čeka ako podlegnemo populizmu, medijskoj manipulaciji, mačizmu, autoritarnosti i reciklaži prevaziđenih političkih rešenja.

   

  „Izvrstan i uznemirujući roman o zlu. Opomena da ga ne ponavljamo.“ Babelia


  „Pretvarajući istoriju u fikciju, a fikciju u stvarnost, Vargas Ljosa je stvorio eksplozivnu smesu. Tako se pišu romani!“ El Cultural

  vidi sve

  Cena digitalnog izdanja

  3,75 / 450,00 RSD

  Uštedite 50%

  Cena digitalnog izdanja

  3,75 / 450,00 RSD

  Uštedite 50%

  Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
  Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


  Android Aplikacija iOS Aplikacija