Uloguj se

  Prodavnica e-knjiga

  Kletvenik - Biljana Gojković

  Kletvenik

  Autorka: Biljana Gojković

  Godina izdanja: 2020

  Broj strana u štampanom izdanju: 256

  Pismo: Ćirilica

  ISBN: 978-86-521-3790-9

  Izdavač: Laguna

  Dvesta godina pre Nemanjića

   

  Kako je nastajala Srbija

   

  Bugarska vojska je svom silinom napala srpske teritorije i tako se početkom X veka srpska kneževina suočila sa neizbežnim i jezivim porazom...

   *

  Pošto je na prevaru zarobio srpskog velikog kneza Petra Gojnikovića, iz dinastije Višeslavić, bugarski car Simeon sa svojom brojčano nadmoćnom vojskom zauzima Hvosno, a na presto u Rasu postavlja svog kletvenika Pavla Branovića. Došavši u Srbiju, Pavle konačno ostvaruje svoj najveći dečački san, koji se ubrzo pretvara u pravu noćnu moru.

  Mladi vazal se suočava sa nepoverenjem svojih podanika i otvorenom pobunom vlastele, na čijem čelu su najmoćnije velmože kneževine. Život mu dodatno otežava i zaljubljivanje u prelepu, mudru i ponosnu Višeslavu, koja za njega ne želi da čuje i koja ga prezire jer ga smatra krivcem za nesreću i propast svog naroda.

  Vrhunac nevolja započinje kada iz Carigrada neočekivano doputuje Pavlov brat od strica Zaharije, koji takođe polaže pravo na presto.

  Oslanjajući se na priču koja je započela romanom Veliki knez, okosnicu radnje Kletvenika čine položaj srpske kneževine pod bugarskom vrhovnom vlašću, intrigantni, strasni i nadasve komplikovani ljubavni odnosi i sukob dva pretendenta na presto.

  vidi sve

  Cena digitalnog izdanja

  2,92 / 350,00 RSD

  Uštedite 50%

  Cena digitalnog izdanja

  2,92 / 350,00 RSD

  Uštedite 50%

  Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
  Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


  Android Aplikacija iOS Aplikacija