Uloguj se

  Prodavnica e-knjiga

  Neonski bluz - Dejan Stojiljković

  Neonski bluz

  Autor: Dejan Stojiljković

  Godina izdanja: 2020

  Broj strana u štampanom izdanju: 200

  Pismo: Latinica

  ISBN: 978-86-521-3910-1

  Izdavač: Laguna

  Koscenarista serije Senke nad Balkanom i autor bestselera Kišni psi i Leva strana druma


  Zbirka priča Neonski bluz donosi nova prozna ostvarenja iz književne radionice jednog od napopularnijih savremenih srpskih pripovedača.

   

  Stojiljković je maestralno povezao priče o ukletom jezeru koje u svojim mračnim dubinama skriva jezivu tajnu, događaje na Kosovu 1999. i incident koji je mogao da izazove treći svetski rat. Pop zvezde prikazuje kao prave heroje koji uspevaju da taj rat spreče ili obične momke iz kraja koji uživaju u fudbalu kao sav ostali svet. Otkriva nam i neobične demonske intervencije u svetu rokenrola, a upoznaje nas i sa mahnitim serijskim ubicom željnim slave i popularnosti. U jednoj priči prenosi radnju u vreme rimskog cara Klaudija Gotskog dok zbirku zatvara potresnom parabolom o bezumlju rata i sudbini pojedinca, smeštenoj u zavejani Lenjingrad pod nacističkom opsadom.

   

  Pripovetka Neonski bluz, po kojoj cela zbirka i nosi naslov, prilika je za još jedan susret sa Nemanjom Lukićem, jednim od omiljenih književnih likova i glavnim junakom kultnog romana Konstantinovo raskršće.

  Stojiljković pokazuje svoj raskošni talenat u pisanju priča i povezivanju događaja na vremenskoj liniji koja se prostire od starog Rima do današnjih dana.

   

  „Događaji iz Prvog svetskog rata centralni su u atmosferičnoj priči Dejana Stojiljkovića Neonski bluz, u kojoj bivši policajac rešava sto godina staro ubistvo uz pomoć stranca koji bi mogao da bude vampir.“ Publishers Weekly

  vidi sve

  Cena digitalnog izdanja

  2,92 / 350,00 RSD

  Uštedite 50%

  Cena digitalnog izdanja

  2,92 / 350,00 RSD

  Uštedite 50%

  Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
  Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


  Android Aplikacija iOS Aplikacija