Uloguj se

  Prodavnica e-knjiga

  Besparačke priče - Nenad Baraković

  Besparačke priče

  Autor: Nenad Baraković

  Godina izdanja: 2021

  Broj strana u štampanom izdanju: 102

  Pismo: Latinica

  ISBN: 978-86-81882-10-8

  Izdavač: NORules

  Luzergrad je mesto koje može biti bilo gde.

  To jeste naše društvo, ali ne samo lokalno naše, ne srpsko, već bilo koje destruisano, oronulo, prokazano. Društveno angažovana proza, sa suptilnošću kakva treba da odlikuje književno stvaranje – nevezano od toga da li se odnosi na neku konkretnu političku situaciju ili krajnje hipotetičnu.

  Priče o jednom Džoniju, petoj gitari Luzergrada. Preciznije, priče koje vam pripovode jedan Džoni iz jednog, bilo kog, Luzergrada.

   

  ,,Bari je uspelo da prošvercuje zbirku kratkih efektnih urbanih priča, tipičnih za dvadeseti vek, u dvadeset prvi! Britki rokerski vremeplov i dušoplov.”  Marko Vidojković


  ,,Baraković se u svojim pričama bavi onostranim temama 21. veka. Njegove priče su oličenje političke nekorektnosti, pismenosti i direktne misli. Baraković je slobodan čovek u književnoj eri neslobode!”  Dule Nedeljković


  Nenad Baraković je rođen 1991. godine u Novom Sadu, poznat muzičkoj andergraund sceni kao gitarista novosadskih pank rok bendova.

  Bavi se novinarstvom, publicistikom i muzikom.

  Njegovi raniji radovi su bili vezani za kolumne, recenzije, prikaze knjiga, koncerata i albuma koji su objavljivani na svim značajnijim sajtovima koji pokrivaju kulturu; Kultura 381, XXZ magazin, Dnevna doza lepog, Gledište, Remix Press, Rockomotiva, Dotkom.

  Nenadov prikaz knjige Sve bio je ritam od Azrinog bubnjara Borisa Leinera nalazi se u pomenutoj knjizi na srpskom izdanju. Takođe, bio je radnik Kulturnog centra u Beočinu, radio je medijski PR za više festivala i organizovao je više muzičkih događaja, književnih večeri, na kojima je kao novinar bio i gost.

  Trenutno živi i radi u Beočinu i svira u autorskom bendu TBK.

  vidi sve

  Cena digitalnog izdanja

  5,00 / 600,00 RSD

  Cena digitalnog izdanja

  5,00 / 600,00 RSD

  Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
  Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


  Android Aplikacija iOS Aplikacija