Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Điro D’Italija - Dino Bucati

    Điro D’Italija

    Autor: Dino Bucati

    Prevod: Dejan Ilić

    Godina izdanja: 2021

    Broj strana u štampanom izdanju: 200

    Pismo: Latinica

    ISBN: 978-86-521-4060-2

    Izdavač: Laguna

    Još jedan dan i svi će se popeti na bicikle, upreti nogama u pedale, a onda u galop stisnutih zuba, u veliku pustolovinu.


    Osamnaestog maja 1949. iz broda Saturnija iskrcala su se u Palermu 102 biciklista, uključujući i gigante italijanskog biciklizma Fausta Kopija i Đina Bartalija. Ovo trideset drugo izdanje Điro d'Italije, jednog od najprestižnijih biciklističkih takmičenja, bilo je nezaboravno i zato što je imalo izuzetnog hroničara: Dina Bucatija. Pisac i novinar lista Korjere dela sera gradi portret euforične i nemirne Italije i sportista koji su vratili nešto sreće narodu koji se oporavljao od siromaštva i ratnih razaranja.

     

    „U ovom modernom epu biciklisti su heroji što se bore protiv čudovišta, bogova, personifikovanih planina, suočeni sa lošim vremenom, vrućinom, umorom, kao i svakodnevnim bedama i obožavanjem okupljenog naroda. Dok zamišljaju kako se 'odmeću u beg' od grupe, dok sanjaju slavu osvajanja Dolomita, oni prolaze srušenim i umornim selima gde ih dočekuju duhovi svih onih koje su savezničke bombe ubile. Mnogo više od sportske hronike, mnogo više od epizodnog istorijskog romana, ova kolekcija dokumentuje najboljeg Bucatija, pripovedača i učesnika događaja u kojima se svi, sportisti ili ne, možemo identifikovati.“ - Iz pogovora Ivana Isailovića

    vidi sve

    Cena digitalnog izdanja

    2,92 / 350,00 RSD

    Uštedite 50%

    Cena digitalnog izdanja

    2,92 / 350,00 RSD

    Uštedite 50%

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija