Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Kad ti život uvali nilskog konja - Anete Bjeufelt

    Kad ti život uvali nilskog konja

    Autorka: Anete Bjeufelt

    Prevod: Tatjana Milosavljević

    Godina izdanja: 2021

    Broj strana u štampanom izdanju: 392

    Pismo: Latinica

    ISBN: 978-86-521-4317-7

    Izdavač: Laguna

    Kad je 1921. godine kupio kuću u Ulici Palermo na danskom ostrvu Amageru, Esterin deda Hanibal zamišljao je dom ispunjen operom, boemima i opojnom ljubavlju poput one opisane u Pesmi nad pesmama. Međutim, za njegovu nevestu, rusku akrobatkinju Varenjku, vreme čuda završilo se onog časa kad je videla svoju prvu ljubav kako nestaje u čeljustima nilskog konja koji je, da sve bude gore, zapravo trebalo da bude slon i nova zvezda cirkusa njenog oca.

     

    Eva, Hanibalova i Varenjkina ćerka – stjuardesa koja voli glamur, a čini se i da je vidovita – započela je daleko strastveniju ljubavnu priču kad se zaljubila u švedskog golubara Jana Gustava. Hanibalova potraga za ljubavlju i umetničkim darom prešla je tako na njegove unuke, bliznakinje Ester i Olgu, koje se nadmeću za titulu mlade umetnice u porodici. Njihova starija sestra Filipa je pak silno želela da postane prva kosmonautkinja, ali bolest ju je prerano odnela.

    Kad ti život uvali nilskog konja dirljiv je i nezaboravan roman o potrazi za Ljubavlju veka, o preživljavanju velikog gubitka i pružanju – uprkos svemu – još jedne šanse životu. Ispričana kroz prizmu stidljive slikarke Ester, ova saga prati tri generacije koje žive pod istim krovom, s povremenim izletima u Pariz i u cirkus Sovalski na periferiji Sankt Peterburga.

     

    „Naslov prvog poglavlja ovog romana Doba čuda s punim pravom može biti opis celog romana. Način na koji Anete Bjeufelt koristi boje, tonove i emocije u ovom romanu krajnje je čudesan i zanosan.“ – Politiken


    „Ako žudite za avanturom, tragate za ljubavlju, a ne vidite uvek svetliju stranu života, onda je ovo prava knjiga za vas – blistava, maštovita, jednostavna i neverovatna.“ – Femina

    vidi sve

    Cena digitalnog izdanja

    4,17 / 500,00 RSD

    Uštedite 50%

    Cena digitalnog izdanja

    4,17 / 500,00 RSD

    Uštedite 50%

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija