Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Tugovanke za zavičajem - Ajad Aktar

    Tugovanke za zavičajem

    Autor: Ajad Aktar

    Prevod: Marko Mladenović

    Godina izdanja: 2021

    Broj strana u štampanom izdanju: 376

    Pismo: Latinica

    ISBN: 978-86-521-4289-7

    Izdavač: Laguna

    Dobitnik Pulicerove nagrade.

     

    Autor bestselera Američki derviš.

     

    „Strastveno, uznemirujuće, neporecivo.“ Salman Ruždi

     

    Roman godine po izboru časopisa i magazina: Entertainment Weekly, Washington Post, O Magazine, New York Times Book Review, Publishers Weekly, NPR, The Economist, Shelf Awareness, Library Journal, St. Louis Post-Dispatch, Slate.

    U ovom duboko ličnom romanu o identitetu i pripadnosti pripoveda nam junak Ajad Aktar, sin pakistanskog lekara, dobitnik Pulicerove nagrade za pozorišni komad o iskustvima muslimana u Americi. U toj zemlji, kojom vladaju bogovi finansija dok dugovi i krediti uništavaju mnoge živote, imigranti žive u neprestanoj neizvesnosti i strahu, rastrzani između svoje nacije i lojalnosti zemlji u kojoj se nalaze. Ovaj svet u haosu i raspadu posmatramo očima jedne porodice koja nas vodi od urbane Amerike, preko centralne Evrope do gerilskih vidikovaca u planinama Avganistana.

    Delo u kojem se prepliću činjenice i fikcija je epska priča o čežnji, nezalečenim ranama i besramnom pustošenju ljudskih života; priča u kojoj autor ne štedi nikog, a ponajmanje sebe.

     

    Tugovanke za zavičajem su Aktarov odgovor na pitanje koje postavlja pripovedač iz romana: kako da se izrazi složena, često kontradiktorna alhemija stvarnosti kada želimo da pretočimo iskustvo u umetnost. Ovo je poetski trijumf pokušaja da se dâ suptilna kritika vere i politike u doba jezivih predrasuda.“ Washington Post

    vidi sve

    Cena digitalnog izdanja

    4,17 / 500,00 RSD

    Uštedite 50%

    Cena digitalnog izdanja

    4,17 / 500,00 RSD

    Uštedite 50%

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija