Uloguj se

  Prodavnica e-knjiga

  Neočekivana braća - Amin Maluf

  Neočekivana braća

  Autor: Amin Maluf

  Prevod: Vesna Cakeljić

  Godina izdanja: 2022

  Broj strana u štampanom izdanju: 272

  Pismo: Latinica

  ISBN: 978-86-521-4338-2

  Izdavač: Laguna

  „Složeni triler koji je intrigantan na više nivoa.“

   

  Alek, sredovečni karikaturista, i Eva, romansijerka koja je napisala samo jednu ali kultnu knjigu, jedini su stanovnici sićušnog ostrva na obali Atlantika. Uopšte se ne viđaju, sve do dana kada ih neobjašnjiv prekid svih sredstava komunikacije primora da izađu iz svoje ljubomorno čuvane samoće.

  Kako se može objasniti taj potpuni gubitak veza? Da nije planeta možda doživela neku kataklizmu? Nad njom su se već nadvijale pretnje nuklearnog sukoba i terorizma širokih razmera. Da se nije negde u svetu odigralo kakvo razorno divljaštvo? Šta je sa obližnjim arhipelagom? Da li je došlo do katastrofe na kontinentu? Šta je sa ostatkom planete?

  Alek će postepeno odvijati klupko misterije. Zahvaljujući starom prijatelju Morou, koji je postao blizak savetnik predsednika Sjedinjenih Američkih Država, on uspeva da rekonstruiše tačan sled događaja. Ako je katastrofa izbegnuta, ustanovio je, onda se to dogodilo na neki čudan i neočekivan način da istorija više nikada neće moći da nastavi ranijim tokom.

  Buran susret naših dezorijentisanih savremenika sa „neočekivanom braćom“ koja tvrde da potiču iz drevne Grčke, i poseduju medicinsko znanje daleko naprednije od našeg, predstavlja dramatičnu snagu ovog romana, istovremeno mu dajući odlike moderne bajke.

  Kroz fikciju i parabolu, autor obrađuje na romaneskni način glavne teme kojima se bavio u esejima Ubilački identitetiPoremećenost sveta i Brodolom civilizacija.

   

  „Malufova distopija liči na destruktivnu krizu koja potresa planetu, što ga ne sprečava da nas u isto vreme poziva na oprez i uliva nadu.“ – Le Figaro


  „Delo koje otvara blještave vidike uprkos svojoj tematici.“ – babelio.com

  vidi sve

  Cena digitalnog izdanja

  3,33 / 400,00 RSD

  Uštedite 50%

  Cena digitalnog izdanja

  3,33 / 400,00 RSD

  Uštedite 50%

  Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
  Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


  Android Aplikacija iOS Aplikacija