Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Dok svetac bdi - Ljiljana Šarac

    Dok svetac bdi

    Autorka: Ljiljana Šarac

    Godina izdanja: 2022

    Broj strana u štampanom izdanju: 312

    Pismo: Latinica

    ISBN: 978-86-521-4419-8

    Izdavač: Laguna

    Sudbine Paunovića i Vasiljevića, dve familije koje generacijama žive kao prve komšije, neraskidivo su isprepletane. Njihovi jedinci Milenko i Sreten rastu jedan uz drugog, deleći dobro i zlo, dok naposletku ne izmešaju i krv pobratimivši se. Naizgled čvrsto i neraskidivo prijateljstvo u jednom trenutku biva zauvek narušeno.

     

    Proslava Svetog Nikole tradicionalno okuplja goste u kući Paunovića, ali iznenada otvara zabranjene teme i dira u nezaceljene i bolne rane.

    Ima li načina da se višedecenijski sukob nekako premosti? Kakva zla kob toliko dugo utiče na sudbine svih članova obe porodice? Možda će upravo proslava slave i jedna neočekivana poseta doneti konačan rasplet i pomoći umornoj duši najstarijeg Paunovića da konačno pronađe mir.

     

    U dva dana, koliko traje radnja ovog romana, stalo je čitavo stoleće. Bolne uspomene, neotkrivene tajne, spletke koje su dovele do tragičnih ishoda, sve će se sliti u jedan iskričavi trenutak.

     

    „Volim knjige o gresima. To su one knjige od kojih vas zabole prsti dok okrećete njihove stranice – od težine sudbina običnih ljudi. Nalik meni. Ili vama.

    Volim knjige o praštanju. To su one knjige od kojih vam duša plače, a srce se raduje, jer duša je mesec, a srce je sunce.

    Volim knjige o tajnama. Istim onim koje ne želimo nikome da otkrijemo, jer naš lik u njima nije čist. Naše tajne su naše ogledalo.

    Volim knjige u kojima se petao i Sveti Nikola takmiče ko će dalje da skoči sa kućnog praga. I sve dok ima ljudi koji će da ga prekorače, svetac će živeti.

    Volim ovu knjigu.“ - Branislav Janković

    vidi sve

    Cena digitalnog izdanja

    4,17 / 500,00 RSD

    Uštedite 50%

    Cena digitalnog izdanja

    4,17 / 500,00 RSD

    Uštedite 50%

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija