Uloguj se

  Prodavnica e-knjiga

  Trešnje od olova - Aleksandar Saša Ignjatović

  Trešnje od olova

  Autor: Aleksandar Saša Ignjatović

  Godina izdanja: 2012

  Broj strana u štampanom izdanju: 260

  Pismo: Latinica

  ISBN: 978-86-521-1030-8

  Izdavač: Laguna

  Nova knjiga Saše Ignjatovića Trešnje od olova je oštra i duhovita kritika savremenog srpskog društva, u mnogim njegovim vidovima. Izgubljene slatke trešnje kakve smo jeli u detinjstvu pisac ovih oporih zapisa pronalazi u sebi i svom okruženju samo u retkim trenucima, kad je čovek prisiljen ili dovoljno iskren da se okrene onom najboljem delu sebe, lišenom pogubnog delovanja medija, savremene tehnologije i neprirodnih uticaja sa strane. A to se može samo kad odbaci olovni oklop bučne i užurbane stvarnosti koji ne dozvoljava našoj pravoj prirodi da izađe na površinu.

  Šta su to „trešnje od olova“?

  Trešnje od olova su naša stvarnost, raspeta između lepe, rumene i ukusne budućnosti i mračne, teške i otrovne prošlosti. 

  Kako izgledaju?

  Pomalo podsećaju na svakoga od nas. Na svakoga ko je, uplašen za sopstveni razum, navukao na sebe otrovni oklop kako bi se odbranio od nemilosrdne svakodnevice. U tom oklopu je dete u nama koje se još igra, raduje, smeje i krade komšijske trešnje. 

  Kakvog su ukusa?

  Imaju ukus hrabrosti. Da se istali metalna ljuštura i otkrije sladak plod u njemu. 

  Gde rastu? 

  Svuda oko nas. U novinama. Na televiziji. U lokalnom dućanu. U vašoj ulici, u školi, u Skupštini. Na fudbalskim stadionima. U crkvama. Na Twitteru. U knjigama.

  Kada im je sezona?

  Najbolje uspevaju u klimi neznanja, straha i apatije. Prijaju im duge kiše koje spiraju letargiju i beznađe. Vole sušu koja zatire beščašće i manjak samopoštovanja.

  Da li stvarno postoje?

  Postoje. Sve do trenutka kada svako od nas odluči da pojede svoju porciju. Uz mnogo muke, gađenja, bola, suza... kao gorak lek koji će nam, na kraju krajeva, pomoći da u vremenu trešnji od olova ostanemo ljudi.

  vidi sve

  Cena digitalnog izdanja

  2,92 / 350,00 RSD

  Uštedite 50%

  Cena digitalnog izdanja

  2,92 / 350,00 RSD

  Uštedite 50%

  Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
  Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


  Android Aplikacija iOS Aplikacija