Uloguj se

  Prodavnica e-knjiga

  Rodenova ljubavnica - Heder Veb

  Rodenova ljubavnica

  Autor: Heder Veb

  Godina izdanja: 2016

  Broj strana u štampanom izdanju: 376

  Pismo: Latinica

  ISBN: 978-86-521-2120-5

  Prevod: Jelena Jovanović

  Izdavač: Laguna

  Bel epok u Francuskoj... Opčinjujuća priča o umetnosti i ljubavi.

  Dirljiva priča o burnoj i strastvenoj vezi između čuvenog vajara Ogista Rodena i Kamij Klodel, njegove učenice, muze i velike ljubavi.

  Devetnaestogodišnja Kamij Klodel, nadarena vajarka puna nade, dolazi u Pariz, ali umesto da je slave, kritičari joj osporavaju talenat, nazivaju je imitatorom, osuđuju senzualnost njenih skulptura kao nedoličnu. Povrh svega, zbog sramote koju donosi porodici, odbacuje je i majka.

  Kada upozna znatno starijeg Ogista Rodena, koji joj postaje tutor i ljubavnik, njihova strast inspiriše ih da stvaraju dela koja pomeraju granice u shvatanju moderne umetnosti. Pa ipak, rastrzana između dve svoje velike ljubavi – Rodena i vajanja – Kamij će sagoreti u svojoj strasti i njene opsesije je odvode u ludilo. 

  Rodenova ljubavnica je slojevit istorijski roman koji dočarava neuhvatljiv duh jedne umetnice, žene čiji je ogroman talenat umalo zasenila njena snažna ljubav prema Rodenu. Mogu li dve strastvene, kreativne i talentovane osobe jedna uz drugu da napreduju ili će jedan plamen neminovno progutati drugi? 

  „Izvanredna ljubavna priča i roman koji je vodič kroz salone devetnaestovekovnog Pariza u kojima su nastajale revolucionarne ideje tragičnih i nepriznatih heroja.“ Kirkus Book Reviews

  „Bićete potpuno začarani ovom pričom o opsesiji i strasti.“ Cosmopolitan

  vidi sve

  Cena digitalnog izdanja

  4,17 / 500,00 RSD

  Uštedite 50%

  Cena digitalnog izdanja

  4,17 / 500,00 RSD

  Uštedite 50%

  Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
  Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


  Android Aplikacija iOS Aplikacija