Uloguj se

  Prodavnica e-knjiga

  10% čovek - Alana Kolin

  10% čovek

  Autor: Alana Kolin

  Godina izdanja: 2016

  Broj strana u štampanom izdanju: 408

  Pismo: Latinica

  ISBN: 978-86-521-2345-2

  Prevod: Tatjana Bižić

  Izdavač: Laguna

  Ključ zdravlja i sreće drže mikrobi koji žive u našem telu.

  „Fascinantno istraživanje o preplitanju života ljudi i mikroba.“ Newsweek

  Vodič o mikrobiomu za početnike.

  Gojaznost, autizam, problemi s mentalnim zdravljem, sindrom razdražljivih creva, alergije, autoimunska oboljenja, rak – da li rešenje za epidemiju svih ovih savremenih bolesti leži u našim crevima?

  Svako od nas je samo deset posto čovek. Na svaku našu ćeliju dolazi po devet slepih putnika – nas ne čine samo meso i kosti nego i bakterije i gljivice. I vi ste više „oni“ nego vi.

  Samo u vašoj utrobi živi više od stotinu biliona mikroorganizama – a mi smo sve doskora mislili da naši mikrobi nisu važni. Najnovija naučna istraživanja govore da mikrobi upravljaju našim telom i bez njih nam je nemoguće da budemo zdravi. 

  Alana Kolin otkriva kako naša lična kolonija mikroba utiče na našu telesnu težinu, imunski sistem, mentalno zdravlje, pa čak i izbor partnera. Pred vama je jedno novo shvatanje bolesti našeg doba – njihov koren leži u narušenim najosnovnijim i najdugotrajnijim odnosima u kojima ljudska vrsta uopšte ima udela: odnosima s našim mikrobima. 

  Rasvetljavajući mnoga pitanja na koja mapiranje ljudskog genoma zasad još nije pružilo odgovor, knjiga10% čovek u potpunosti menja naša shvatanja o ishrani, savremenim bolestima i medicini. Dobra strana priče leži u tome što, za razliku od naših ljudskih ćelija, svoje mikrobe možemo da poboljšavamo, a ovde možete da saznate kako. Život, i vaše telo, nikada vam više neće izgledati isto kao pre.

  „Priručnik za novi, zdrav način da budete prljavi... Pročitajte ga – zavolećete svoj mikrobiom.“ Newsweek

  „Opčinjavajuća tema za razmatranje... Alana Kolin stavlja na preispitivanje ono što je stvarno zdravo u vreme kada je zdrav život toliko u modi.“ Philadelphia Inquirer 

  vidi sve

  Cena digitalnog izdanja

  4,58 / 550,00 RSD

  Uštedite 50%

  Cena digitalnog izdanja

  4,58 / 550,00 RSD

  Uštedite 50%

  Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
  Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


  Android Aplikacija iOS Aplikacija