Uloguj se

  Prodavnica e-knjiga

  Oštrica brijača - Vilijam Somerset Mom

  Oštrica brijača

  Autor: Vilijam Somerset Mom

  Godina izdanja: 2016

  Broj strana u štampanom izdanju: 432

  Pismo: Latinica

  ISBN: 978-86-521-2329-2

  Prevod: Tatjana Bižić

  Izdavač: Laguna

  „Mom je veliki umetnik... Genije.“ Teodor Drajzer

  Roman koji je ostavio neizbrisiv trag na brojne generacije čitalaca

  Ništa na svetu nije trajno, i glupo je od nas da tražimo da išta potraje, ali je svakako još gluplje da ne uživamo u onome što imamo dok imamo. Ako je promena suština života, čovek bi pomislio da je jedino razumno na promeni i zasnivati našu filozofiju.

  Mladi Amerikanac Lari Darel na putu je da osvoji svet kao uspešni broker. Međutim, traume koje je Lari doživeo kao borbeni pilot u Prvom svetskom ratu sprečavaju ga da se vrati svom pređašnjem životu. Kaže da želi „da skita“. Tako počinje njegova potraga za odgovorima na pitanja o suštini života, putovanje koje ga vodi od pariskih kafea preko rudnika uglja i nemačkih biblioteka do gurua u Indiji.

  Kada je Somerset Mom objavio Oštricu brijača 1944, svet je bio umoran i skrhan nakon petogodišnjeg rata, a njegova priča o Lariju Darelu donela je egzotiku, eskapizam, ali i nadu. U Larijevoj potrazi za smislom života ne samo da odjekuju frustracije „izgubljene generacije“, već se proročki nagoveštava atmosfera svojstvena studentskoj revoluciji 1968. i hipi pokretu. 

  U Americi je knjiga za samo godinu dana nakon objavljivanja prodata u preko tri miliona primeraka, da bi dve godine kasnije po njoj bio snimljen i holivudski film.

  vidi sve

  Cena digitalnog izdanja

  4,58 / 550,00 RSD

  Uštedite 50%

  Cena digitalnog izdanja

  4,58 / 550,00 RSD

  Uštedite 50%

  Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
  Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


  Android Aplikacija iOS Aplikacija