Uloguj se

  Prodavnica e-knjiga

  Reči na mom dlanu - Gvinevir Glasferd

  Reči na mom dlanu

  Autor: Gvinevir Glasferd

  Godina izdanja: 2016

  Broj strana u štampanom izdanju: 424

  Pismo: Latinica

  ISBN: 978-86-521-2337-7

  Prevod: Dubravka Srećković Divković

  Izdavač: Laguna

  „Sjajna, potpuno nesentimentalna ljubavna priča s nezaboravnom i neodoljivom junakinjom.“ The Times

  U doba kada devojka nižeg društvenog položaja nikako nije mogla biti pismena, pogotovo ne do te mere da razmenjuje pisma s čovekom briljantnog uma kakav je bio Rene Dekart, Helena Jans je izuzetak i retkost, pojava koja svakako mora zagolicati maštu.

  Ona radi kod gospodina Sardženta, engleskog trgovca knjigama. Iznenada u Sardžentov dom stiže novi stanar, mesje Dekart. To je onaj Dekart i za njega sve mora biti pripremljeno savršeno i kako mesje zahteva.

  Ispisujući prva slova i prve reči na svom dlanu, Helena Jans postaje deo malog Dekartovog eksperimenta „da li su žene sposobne da uče“, ali kako napreduje sa umećem pisanja i još više sa umećem crtanja, tako zauzima sve bitnije i sve veće mesto u Dekartovom životu. On je opčinjen i oduševljen svime što nije primećivao u svakodnevnom životu dok mu Helena na to nije počela da skreće pažnju. Njihova dva potpuno razlčita sveta počinju da se prožimaju, a ipak ostaju odvojeni. Helena i Dekart suočiće se sa velikom nesrećom zbog koje će morati da odluče da li je njihova ljubav uopšte moguća. 

  „Izvanredno pitka i osećajna priča. Usmeravajući misli neočekivanim stazama i razotkrivajući Dekartov svet,Reči na mome dlanu su uistinu divan i zanosan roman.“ LoveReading

  „Izvanredan roman koji istovremeno predočava prekrasnu sliku Amsterdama u sedamnaestom veku i konačno dodeljuje Heleni Jans njeno zasluženo mesto u istoriji.“ Foor Books' Sake 

  vidi sve

  Cena digitalnog izdanja

  4,17 / 500,00 RSD

  Uštedite 50%

  Cena digitalnog izdanja

  4,17 / 500,00 RSD

  Uštedite 50%

  Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
  Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


  Android Aplikacija iOS Aplikacija