Uloguj se

  Prodavnica e-knjiga

  Veronika je odlučila da umre - Paulo Koeljo

  Veronika je odlučila da umre

  Autor: Paulo Koeljo

  Godina izdanja: 2017

  Pismo: Latinica

  Prevod: Jasmina Nešković

  ISBN: 978-86-521-2520-3

  Izdavač: Laguna

  Kad je postigla gotovo sve što je želela u životu, zaključila je da taj život nema smisla jer su svi dani jednaki. I odlučila je da umre.

  Dvadesetčetvorogodišnja Veronika kao da ima sve u životu – mladost i lepotu, momke i divnu porodicu, posao koji je ispunjava… Ali nešto u njenom životu nedostaje. Jednog hladnog novembarskog jutra uzima šaku pilula za spavanje nadajući se da se nikada više neće probuditi. Ali prevarila se – budi se u mentalnoj ustanovi gde joj saopštavaju da je njena smrt samo pitanje dana. 

  Inspirisan događajima iz piščevog života, roman Veronika je odlučila da umre postavlja pitanje tumačenja ludila i slavi pojedince koji se ne uklapaju u obrasce koje društvo smatra normalnim. Hrabar i prosvetljujući, ovaj roman je jedinstven portret mlade žene na raskršću očajanja i oslobađanja, istovremeno i poetska, nepatvorena pohvala svakom danu kao novoj životnoj mogućnosti.

  „Književno zadivljujuće... Njegovo pisanje uzburkava površna shvatanja identiteta, ludila i misticizma, sa prosevima Kastanede i Borhesa, i mestimično Kamija.“ The Observer

  „Koeljov najzreliji i najvišeznačniji roman.“ Il corriere della sera

  Veronika je odlučila da umre, roman majstora parabole o smislu života, približava nam jednu sasvim realističnu priču – o ushićenju životom pred licem smrti.“  Der Spiegel

  „Oduševljen sam Koeljovim romanom Veronika je odlučila da umre. Zaista me je duboko potresao.“ Umberto Eko

  vidi sve

  Cena digitalnog izdanja

  3,33 / 400,00 RSD

  Uštedite 50%

  Cena digitalnog izdanja

  3,33 / 400,00 RSD

  Uštedite 50%

  Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
  Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


  Android Aplikacija iOS Aplikacija