Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Sabatovo pozorište - Filip Rot

    Sabatovo pozorište

    Autor: Filip Rot

    Prevod: Marko Mladenović

    Godina izdanja: 2020

    Broj strana u štampanom izdanju: 512

    Pismo: Latinica

    ISBN: 978-86-521-3454-0

    Izdavač: Laguna

    Dobitnik Pulicerove i Bukerove nagrade

     

    National Book Award za najbolji roman

     

    On je neumorni inadžija. On je neverovatan razvratnik. On ima nezajažljivu sklonost prema svemu nečuvenom. On je Miki Sabat, ostareli, razjareni bik od čoveka čija su neobuzdana bestidnost i posprdna drskost u srži čudesnog romana Filipa Rota. Sabatovo pozorište pripoveda Mikijevu priču posle smrti njegove ljubavnice, erotskog slobodnog duha, koja svojom preljubničkom smelošću nadmašuje čak i samog Mikija. Nekada sablažnjivo domišljat lutkar, Miki je sada u svojim srednjim šezdesetim i opsedaju ga duhovi – majke, voljenog brata, nestale prve žene, ljubavnice. Ucveljen i ojađen, on kreće na burno putovanje u prošlost, putovanje koje ga dovodi na ivicu ludila i propasti. Ali ma koliko se žarko udvarao smrti, on je odveć oduševljen životom da bi mu pošlo za rukom da umre.

     

    Sabatovo pozorište je šaljivo delo epskih razmera, a Miki Sabat je njegov gargantuanski junak. On je ideolog ida, oličenje nedoličnog ponašanja i dionizijskog preterivanja. Međutim, vrlo je moguće da je on Rotov najveći lik, koji dominira njegovom najambicioznijom i najbogatijom knjigom.

     

    „Ova izvrsno vragolasta knjiga spada u najbolje romane poslednjih godina... Rot je izrazito zabavno ozbiljan u pogledu života i smrti.“ The New York Times Book Review

    vidi sve

    Cena digitalnog izdanja

    6,25 / 750,00 RSD

    Uštedite 50%

    Cena digitalnog izdanja

    6,25 / 750,00 RSD

    Uštedite 50%

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija