Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Neonski bluz - Dejan Stojiljković

    Neonski bluz

    Autor: Dejan Stojiljković

    Godina izdanja: 2020

    Broj strana u štampanom izdanju: 200

    Pismo: Latinica

    ISBN: 978-86-521-3910-1

    Izdavač: Laguna

    Koscenarista serije Senke nad Balkanom i autor bestselera Kišni psi i Leva strana druma


    Zbirka priča Neonski bluz donosi nova prozna ostvarenja iz književne radionice jednog od napopularnijih savremenih srpskih pripovedača.

     

    Stojiljković je maestralno povezao priče o ukletom jezeru koje u svojim mračnim dubinama skriva jezivu tajnu, događaje na Kosovu 1999. i incident koji je mogao da izazove treći svetski rat. Pop zvezde prikazuje kao prave heroje koji uspevaju da taj rat spreče ili obične momke iz kraja koji uživaju u fudbalu kao sav ostali svet. Otkriva nam i neobične demonske intervencije u svetu rokenrola, a upoznaje nas i sa mahnitim serijskim ubicom željnim slave i popularnosti. U jednoj priči prenosi radnju u vreme rimskog cara Klaudija Gotskog dok zbirku zatvara potresnom parabolom o bezumlju rata i sudbini pojedinca, smeštenoj u zavejani Lenjingrad pod nacističkom opsadom.

     

    Pripovetka Neonski bluz, po kojoj cela zbirka i nosi naslov, prilika je za još jedan susret sa Nemanjom Lukićem, jednim od omiljenih književnih likova i glavnim junakom kultnog romana Konstantinovo raskršće.

    Stojiljković pokazuje svoj raskošni talenat u pisanju priča i povezivanju događaja na vremenskoj liniji koja se prostire od starog Rima do današnjih dana.

     

    „Događaji iz Prvog svetskog rata centralni su u atmosferičnoj priči Dejana Stojiljkovića Neonski bluz, u kojoj bivši policajac rešava sto godina staro ubistvo uz pomoć stranca koji bi mogao da bude vampir.“ Publishers Weekly

    vidi sve

    Cena digitalnog izdanja

    2,92 / 350,00 RSD

    Uštedite 50%

    Cena digitalnog izdanja

    2,92 / 350,00 RSD

    Uštedite 50%

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija