Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Slikar duša - Ildefonso Falkones

    Slikar duša

    Autor: Ildefonso Falkones

    Prevod: Gordana Mihajlović

    Godina izdanja: 2020

    Broj strana u štampanom izdanju: 664

    Pismo: Latinica

    ISBN: 978-86-521-4004-6

    Izdavač: Laguna

    Od autora bestselera Katedrala na moru


    Veličanstven istorijski roman o ljubavi, strasti, podelama i umetnosti

     

    Ildefonso Falkones, autor nezaboravne Katedrale na moru, u ovom romanu o ljubavi, umetnosti i osveti predstavlja raskošan portret Barselone uoči modernizma

     

    Barselona, 1901. Grad je ispunjen velikim previranjima. Jad i beda siromašnih u suprotnosti su sa otmenošću i raskoši na gradskim ulicama, gde se već ističe nekoliko jedinstvenih zdanja, simbola modernizma.

    Mladi slikar Dalmau Sala, sin nepravedno pogubljenog anarhiste, živi između ta dva suprotstavljena sveta. Njegova porodica i Ema, žena koju voli, spadaju u vatrene i nepokolebljive borce za prava radnika i siromaha. Međutim, Dalmau radi u fabrici keramike don Manuela Belja, konzervativnog buržuja, tvrdokornog i zagriženog katolika, koji ga približava atmosferi u kojoj caruju bogatstvo i stvaralačke inovacije.

    U iskušenju pred zavodljivim ponudama buržoazije spremne da kupi njegova dela i njegovu savest, Dalmau će biti prinuđen da potraži vlastiti put, kao čovek i kao umetnik, i da se udalji od poroka kako bi otkrio šta mu je uistinu bitno: vrednosti za koje se zalaže, ljubav jedne hrabre žene, a pre svega slike koje nastaju kao plod njegove mašte i prenose na platno duše najvećih bednika koji se smucaju ulicama uskomešanog grada u kome je klica buntovništva pustila korene.

     

    „Falkones vrtoglavo brzo vodi radnju, a pritom uzbudljivo opisuje kako je izgrađena Barselona, klasnu borbu i borbu arhitektonskih stilova. Još jednom potvrđuje da je najbolji savremeni pisac istorijskih romana u Španiji.“ Razón Cataluña

    vidi sve

    Cena digitalnog izdanja

    6,67 / 800,00 RSD

    Uštedite 50%

    Cena digitalnog izdanja

    6,67 / 800,00 RSD

    Uštedite 50%

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija