Uloguj se

    Prodavnica e-knjiga

    Istorija starog sveta – I tom: Prve civilizacije - Suzan Vajs Bauer

    Istorija starog sveta – I tom: Prve civilizacije

    Autorka: Suzan Vajs Bauer

    Prevod: Dejan Ristić

    Godina izdanja: 2017

    Broj strana u štampanom izdanju: 496

    Pismo: Latinica

    ISBN: 978-86-521-2611-8

    Izdavač: Laguna

    Istorija starog sveta u tri toma prikazuje razvoj prvih civilizacija na potezu od Mediterana, preko Bliskog istoka i Indije sve do istočne Azije i obala današnje Kine, zadržavajući se na posebnostima svake od njih, prateći ih kroz vreme od začetka ljudskih društava sve do cara Konstantina. 

    Bogato opremljena mapama i vremenskim trakama, knjiga čitaocu pruža jedinstvenu priliku da stekne jasan uvid o prostoru o kome se govori, protoku vremena i kulturnoj povezanosti, a pre svega ona pripoveda o ljudima i njihovim životima, što ovoj istoriji daje posebnu punoću i živost ali i mogućnost da čitalac shvati vreme, običaje i ličnosti starog sveta. 

    I TOM

    Poštujući princip da istoriju piše samo na osnovu dokumenata, autorka nas uvodi u priču sa prvim jasnim tragovima civilizacija u oblasti Plodnog polumeseca, oko reka Tigar i Eufrat, da bismo uz deltu Nila, dolinu Žute reke i reke Ind, krenuli na putovanje kroz vreme, stvarajući živopisnu sliku prošlosti. Ritmično se smenjuju prikazi Sumeraca, starih Egipćana, harapskih naroda Indije, sredozemnih kultura, Asiraca i mudrih kineskih vladara. Pred vama je izuzetna, pažljivo pisana, uzbudljiva istorija prvih civilizacija, njihovog stvaranja, borbi koje su vodile, i laganog gašenja koje je usledilo da bi na njihovim osnovama nikle nove tvorevine o kojima je reč u drugom tomu.

    vidi sve

    Cena digitalnog izdanja

    5,00 / 600,00 RSD

    Uštedite 50%

    Cena digitalnog izdanja

    5,00 / 600,00 RSD

    Uštedite 50%

    Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
    Preuzmite besplatnu Novinarnica aplikaciju NA VAŠ TELEFON ILI TABLET i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.


    Android Aplikacija iOS Aplikacija